Obavijesti

News

Komentari 0

Prvi stručni skup s temom održivog turističkog razvoja

Prvi stručni skup s temom održivog turističkog razvoja

Agencija za organizaciju događanja i doživljajni turizam, EX-ALTO organizirala, ovog četvrtka u hotelu TUI BLUE Jadran, u Tučepima stručni skup ”Tučepi & Makarska rivijera – destinacije održivog turizma”

VIDEO

Uz predstavnike lokalnih vlasti Tučepi, turističke zajednice, predstavnika i hotelijera iz Tučepi, u skupu su sudjelovali i gosti s cijele makarske rivijere: uprava WOT Hotels Croatia Nikolina Misir i Damir Lukić, Jakša Medić, predsjednik uprave Hoteli Baška Voda, Zrinko Kamber, predsjednik uprave Medora hoteli i ljetovališta, direktori turističkih zajednica općina Podgora i Baške vode, kao i organizatori Makarska Jazz Festivala, i mnogi drugi.

Tema skupa je uz održivost obuhvatila i organizaciju turističkih događanja, njihovu mjerljivost, uspješnost i učinkovitost. Istaknuti su ciljevi koji bi se trebali i mogli ostvariti za dalji razvojem doživljajne ponude Tučepi, ali i cijele Makarske rivijere kao što su pravodobno planiranje, proširenje tematskih sadržaja iz jednog mjesta na rivijeri na cijelu rivijeru i transparentni rad na jedinstvenom kalendaru događanja za cijelo područje Makarske rivijere.

Nikolina Misir, direktorica World Of TUI Hotels Croatia istaknula je kako je zadovoljna rezultatima sezone. TUI BLUE Jadran je nov proizvod i s još puno potencijala za rast osobito u razdoblju van glavne sezone. Na prosječnu cijenu sobe hotela visoke kategorije utječe sama lokacija, ali i destinacija u cjelini, stoga je aktivnija suradnja hotela s predstavnicima lokalne zajednice nužnost za podizanje kvalitete cijele destinacije i vrijednosti.

Jakša Medić, predsjednik uprave Hoteli Baška Voda nije štedio riječi:

Zahvalan sam za pozivu na ovaj stručni skup i vrlo interesantno druženje s kolegama s rivijere u prekrasnom ugođaju hotela Jadran u Tučepima. Podržao sam skup i aktivno sudjelovao jer vjerujem kako svi sudionici u destinaciji moraju biti otvoreni za komunikaciju s kolegama, lokalnim partnerima i zajednici, osobito za nove ideje, promišljanja, inicijative. Ponajveća očekivanja za proaktivnu komunikaciju imam od tijela lokalne uprave i samouprave jer je njihova odgovornost za dobrobit zajednice najveća. Moje je poruka svima koji donose odluke u kreiranju turističke politike da moraju biti hrabri, dosljedni, imati viziju i biti dosljedni u njenom provođenju. Osobno se zalažem da svi zajedno proradimo na ponovnom oživljavanju Makarske rivijere kao destinacije. Zajedno smo jači, a takvu snagu od nas i tržište zahtijeva.

Zrinko Kamber, predsjednik uprave Medora hoteli i ljetovališta iz Podgore, potvrdio je:

Nikad nije kasno za zajedničke projekte! Mi smo u Medora hotelima svjesni potrebe razvoja zajedničkog brenda Makarske rivijere i tome ćemo dati veliki značaj i potporu. Ovo je bio vrhunski skup sa odličnim moderatorom uz vrlo konstruktivnu raspravu svih sudionika - ukratko događaj tjedna! Hvala organizatorima, svim panelistima i prezentatorima na ugodnom i korisnom druženju.

Sada kada je ovaj mali, ali možda najteži korak iza nas, veseliti će nas nastaviti inicijativu i konkretnije raditi na pojedinim konkretnim temama, pa najavio nastavak skupa uskoro u Podgori.

Projekt ”Sakralno-turistička ruta Tučepi” predstavili su u jednako dobro posjećenom drugom dijelu skupa Ivan Samardžija i Ivan Tomeljak (Heritage Go Pro d.o.o., Split), a načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić pozvao je sve lokalne partnere na provedbu živih dijelova projekta koji može biti jedinstvenom platformom za razvoj održivih doživljajnih sadržaja u destinaciji Tučepi, a atraktivan cijeloj Makarskoj rivijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"