Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
146 komentara

Prvi u 110 godina: Papa ne želi preseliti u papinski apartman

Papa će i dalje živjeti u Domu sv. Marte u Vatikanu gdje je bio od početka konklave. Papa je jedino preselio iz manje sobe u veći apartman da može primati goste

Reuters
Foto: Reuters

Papa Franjo odlučio je da neće preseliti u papinski apartman u Apostolskoj palači, nego će i dalje živjeti u Domu sv. Marte u Vatikanu gdje je bio od početka konklave na kojoj je izabran za novog papu, rekao je vatikanski glasnogovornik, otac Federico Lombardi, piše ncronline.org.

Papa je jedino preselio iz manje sobe u kojoj je spavao na početku konklava u apartman koji ima nešto elegantniji namještaj i veći dnevni boravak u kojem može primati goste. Inače, Dom svete Marte izgrađen je 1996. godine za smještaj kardinala tijekom konklave. 

Papa je ostanak u kući najavio na misi sa stanovnicima i gostima u utorak. U svoje sobe vratili su se stanovnici Doma koji su iz njih morali iseliti tijekom trajanja konklave. Papa Franjo bit će prvi papa u posljednjih 110 godina koji neće živjeti u papinskom apartmanu na trećem katu Apostolske palače. Koristit će biblioteku za službene audijencije, a i dalje će recitirati Angelus nedjeljom i blagdanima s prozora koji gleda na Trg svetog Petra.  


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message