Obavijesti

News

Komentari 56

'Ostali smo bez sina, a onda su ga greškom proglasili pijanim'

Na Sinišu Smljanića (23) naletio je i usmrtio Dejan Mačešić, suvlasnik One2Playa. Allianz obitelji nije želio isplatiti osiguranje jer je policija greškom zamijenila promile

VIDEO

Našeg dragog sina nikako ne možemo preboljeti. Život bez njega je praznina, govore roditelji preminulog Siniše Smiljanića (23). U srpnju ga je usmrtio suvlasnik One2Playa, Dejan Maćešić.

Nakon sramotne presude obitelj Smiljanić ni prve blagdane bez Siniše nije provela u miru. Na Badnjak dobivaju obavijest od Allianza kako im neće isplatiti 40.000 kuna odštete na koje je obitelj imala pravo po osiguravajućoj polici koju uplaćuju. Objašnjenje: Siniša je imao 1,85 promila alkohola u krvi. Potresena obitelj uvjeravala ih je da je to užasna greška, ali nitko ih nije slušao.

- U nalazu obdukcije jasno piše da sin nije popio kap alkohola. Nikad nije pio. Danima smo strahovali da je netko podmetnuo dokumente. Božićni poklon za pamćenje: blaćenje mrtvog sina - govore roditelji. 

Allianz je nakon blagdana obitelji pokazao zapisnik, koji je unesen u bazu Hrvatskog ureda za osiguranje, a kojom se služe sve osiguravajuće tvrtke. Navodi se da je Siniša bio pijan.

- U slučaju prisutnosti alkohola u krvi ne isplaćuje se naknada štete. Temeljem relevantnog policijskog zapisnika donijeli smo odluku i u ovom slučaju - rekli su iz Allianza. 

Policija se nakon posjeta obitelji i ispričala, a Allianz grešku ispravio. Na staru godinu dopisom su izrazili sućut i ispričali se zbog policijske greške te isplatili novac. No, kako je moguće da su u policiji zamijenili imena, jer upravo je Maćešić imao toliko promila koliko su pripisali Siniši, roditeljima nije jasno. Nova godina počela im je bolno, a nakon Sinišine smrti kao da im je život stao. Mladićeva majka više ne radi, otac samo razmišlja o svom anđelu. Ne mire se s presudom. Ovih dana trebali bi dobiti službeno obrazloženje sutkinje. Nadaju se da će se Državno odvjetništvo žaliti na, smatraju, preblagu kaznu.

Dejan Maćešić u srpnju je autom prošao na crveno i pokosio mladića na motociklu u Ulici SR Njemačka. Osuđen je nepravomoćno na dvije godine zatvora. Sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Renata Pražetina Kaleb uzela mu je za olakotne okolnosti što je priznao djelo, što se pokajao i što mu je psihičko stanje narušeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.
Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica