Obavijesti

News

Komentari 66

Prvo pada glasnogovornik, a onda i bivši šef Ivo Sanader?

Prvo pada glasnogovornik, a onda i bivši šef Ivo Sanader?
1

Mladen Barišić u Uskoku je prozvao bivšeg vladina glasnogovornika Ratka Mačeka. No, sam Maček pak tvrdi drugačije: 'Nema ni trunke istine u tim optužbama'

VIDEO

Neka Uskok razgovara sa mnom i pregleda svu dokumentaciju, rado ću se odazvati, reagirao je Ratko Maček, bivši Sanaderov glasnogovornik i njegova dugogodišnja desna ruka. No neslužbena informacija da je Uskokova istraga pranja novca za HDZ i izvlačenja milijuna kuna iz državnih tvrtki preko Fimi-medije istražitelje dovela i do njega, nije baš Mačeka ostavila ravnodušnim. Suptilno je navodne optužbe pokušao prebaciti na Sanaderovu kuhinju, iz koje, kako kaže, planirano dolazi ovaj spin, odnosno manipulacija informacijama. No upravo je Maček, u vrijeme dok je bio glasnogovornik Vlade, slovio za najboljeg spin-doktora u Hrvatskoj (izvlačio Sanadera iz afere sa satovima, afere Verona...). Ovih se dana iz krugova istražitelja proširila informacija da je Mladen Barišić, bivši HDZ-ov rizničar i ravnatelj Carine, za “pranje” novca optužio i Mačeka.

- Niti jedna od mojih tvrtki nije napravila ni jedan jedini posao s državnim ili javnim tvrtkama. Nismo se javljali na natječaje iako za to nema ni jedan razlog osim naše moralne odluke. Poslovanje na tržištu je dopušteno svima pod jednakim uvjetima. Nema ni trunke istine u tim optužbama - reagirao je u ponedjeljak Maček.

Prema dostupnim informacijama, istražitelje Uskoka zanima i Mačekova uloga u skupljanju novca za HDZ. Osim Barišića, navodno ga je za to teretio i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak. Uskok zanima je li Ratko Maček osobno dolazio k njima po novac i nosio ga ili u HDZ ili Sanaderu.

- Nikad u životu to nisam radio, nemam pojma o tome - tvrdi Maček i dodaje kako nije u dobrim odnosima sa Sanaderom.

- Nismo se čuli od listopada prošle godine, tad smo se prvi puta ozbiljno ‘zakvačili’. Uostalom, prvi sam otišao iz Vlade, i to na svoju inicijativu. Zašto smo se razišli? Pa o razlozima sad čitamo svaki dan - rekao je bivši Sanaderov pobočnik.

Maček je bio Sanaderov najbliži suradnik...

Desna ruka bivšeg premijera Ive Sanadera, Ratko Maček, na udaru je Uskoka. Istražitelji pokušavaju povezati njegovu ulogu u triju Sanader - Barišić - Nevenka Jurak.

Niti čujem niti vidim, zna se, ne znamo ništa

Jedino Luka Bebić priznaje da je nešto znao za afere, ali ne sve. Šeks, Milinović i Kosor ni o čemu pojma nemaju. Kosor ne zna ni odakle milijuni kuna za njezinu predsjedničku kampanju.

Tjerali su ga da 'pjeva' protiv Ive, ali nije htio

Damir Polančec jedini ni za što ne tereti Ivu Sanadera. Polančecu je Uskok na dušu stavio Podravku, nepotrebnu studiju, reflektore. on za progon optužuje Kosor i Šeksa.

Je li isisavao novac iz državne blagajne?

Uskok istražuje Sanaderovu imovinu, traga za tajnim računima, a uzda se u uhićenike koji ga prozivaju. Izravno ga vežu za isisavanje milijuna iz državnih tvrtki. Protiv Sanadera su navodno otvorene tri istrage: zbog višemilijunskih poslova koje je HAC sklopio sa Skladgradnjom Slavena i Joze Žužula, izvlačenje novca iz države preko Fimi medije u vlasništvu Nevenke Jurak te zbog fiktivnog zapošljavanja Rade Buljubašića u HEP-u jer je bio važan HDZ-u i Sanaderu, piše Večernji list.

Uskok došao i do Milana Bandića?

Godinama javnost proziva zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića zbog financijskih malverzacija. Uskok navodno tek istražuje nezakonite promjene prostornih planova. No i to su mutni poslovi vrijedni milijune eura

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe