Obavijesti

News

Komentari 41

Pse iskorištavali za pokuse pa ih polužive ostavljali na krovu

Pse iskorištavali za pokuse pa ih polužive ostavljali na krovu
2

Kina: Stravičan video prikazuje pse na rubu života, mršave i izmučene kako leže odbačeni na krovu zajedno s medicinskim otpadom. Neki od pasa su ozlijeđeni

VIDEO

Medicinsko sveučilište u kineskom gradu Xi'anu u zapadnoj provinciji Shaanxi na krovu svoje zgrade ostavlja izmučene pse koje koristi za ispitivanja. Stravičan video prikazuje pse na rubu života, mršave i izmučene kako leže odbačeni na krovu zajedno s medicinskim otpadom. Neki od pasa su ozlijeđeni te imaju još otvorene rane. Njuške su im uglavnom vezane gazom. Dio životinja na krovu još uvijek je živ i trza se posljednjim znacima života. Na krovu sveučilišne bolnice pronađeno je vezano još 19 pasa koji su trebali biti  korišteni u budućim ispitivanjima. 

Jiang Hong, čelnik skupine za zaštitu životinja u Xi'anu, kazao je kako su sve pse s krova sklonili, a uz njihova tijela pronađeni su drveni štapići i drugi sitni alati za ispitivanja. Hong je kazao kako su ljudi koji žive u krugu bolnice čuli zavijanja životnja.

Kako piše Beijing News, sveučilišna bolnica imala je dozvolu za ispitivanja na životinjama, ali ne na psima, već na žabama i zečevima. No i dozvola koju su imali je istekla.  

Iz bolnice su u nedjelju odaslali priopćenje u kojem kažu kako su se neki članovi sveučilišta primijenili neprimjerenu praksu te da će ih se kazniti. Također su zahvalili ljubiteljima životinja na brizi i usmjeravanju pažnje na problem. 

Navodno bolnica koristi i do 200 pasa za ispitivanja, ali je taj broj puno manji nego u ostalim sveučilišnim bolnicama u Kini. 

Reagirali su i iz PETA-e. 

- Korištenje pasa za pokuse je ropstvo i podržava sramotnu praksu koja je ostala iz vremena kada nismo znali tko su životinje i koristili ih za ispitivanja jer smo bili tehnološki nepismeni - kazala je Elisa Allen iz PETA-e, piše Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...