Obavijesti

News

Komentari 0

Pula: Bježao policiji, nije imao vozačku, test na drogu odbio

Pula: Bježao policiji, nije imao vozačku, test na drogu odbio
1

Muškarac je odmah uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv istog se podnosi optužni prijedlog

VIDEO

Pulska je policija u utorak 31. ožujka oko 16.50 sati, na Mornaričkom trgu u Puli, zaustavila Mercedes pulske oznaka, a kojim je upravljao 38-godišnjak koji se prethodno nije zaustavio na znak policije već je nastavio vožnju Tomasinijevom, Gundulićevom i Rizzijevom ulicom. 

Muškarac je odmah uhićen i doveden u prostorije policijske postaje. Kontrolom je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku dozvolu, dok je testiranje na droge odbio. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv istog se podnosi optužni prijedlog.

Vozio tijekom zabrane, kod njega našli duhan

U utorak oko 22.50 sati, tijekom redovnog nadzora prometa na području Jadranova,  policija je zatekla 26-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Ford riječkih oznaka, a koji je njime upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljana vozilom B kategorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vozač je prethodno pokušao izbjeći policiju time što je ignorirao zapovijedi zaustavljanja, no, vrlo brzo je zaustavljen te je pritom utvrđeno da nije koristio ni sigurnosni pojas, a njegov 24-godišnji suvozač uz što nije koristio sigurnosni pojas nije imao kod sebe ni osobne dokumente. Osim toga, u vozilu je pronađeno 400 grama duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija. Duhan je privremeno oduzet, a obojica osumnjičenika su privedena na postupanje u Policijsku postaju Crikvenica.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, spomenuti su prijavljeni nadležnom Općinskom sudu, a poradi počinjenja prekršaja nedozvoljenog posjedovanja duhana, obaviještena je i Carinska uprava vezano za postupanja iz domene Zakona o trošarinama.

Bježali policiji

U utorak oko 3.50 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policajci su prilikom kontrole prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke Opel, požeških registarskih pločica, no, on se nije zaustavio nastavio vožnju. Policajci su ga stigli i zaustavili u Mihaljevcu, mjestu nedaleko Požege. Tom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao 26-godišnjak dok su se s njim u vozilu nalazila dvojica muškaraca starosti 30 i 39 godina. Prilikom postupanja oni su omalovažavali i vrijeđali policijske službenike, a 26-godišnjak je oštetio policijsko vozilo te su policijski službenici nad počiniteljima uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje). Također je utvrđeno da je 26-godišnjak odbio alkotest, vozio je neregistrirani automobil bez vozačke dozvole. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 26-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja ne postupanja po znaku policijskog službenika da se zaustavi, vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, vožnje neregistriranim vozilom i odbijanja alkotesta iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i kaznena prijava zbog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Za navedene prekršaje u prometu predviđene su novčane kazne od 3000 do 7000 kuna i 3 negativna boda zbog ne postupanja po znaku policijskog službenika da se zaustavi, od 10000 do 20000 kuna ili 60 dana zatvora te 6 negativnih bodova (odbijanje alkotesta), zatim 2000 kuna za vožnju neregistriranim vozilom i od 10000 do 20000 kuna ili 60 dana zatvora te 6 negativnih bodova zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (omalovažavanje ili vrijeđanje policijskih službenika) predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do 30 dana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović