Obavijesti

News

Komentari 115

Puljani bijesni zbog uličnih utrka: 'Ne spavamo noćima, jer 'tatini sinovi' divljaju po cesti'

Puljani bijesni zbog uličnih utrka: 'Ne spavamo noćima, jer 'tatini sinovi' divljaju po cesti'

Voze se brzi automobili i do 500 konjskih snaga, a nitko ništa ne poduzima. Kad se tragedija dogodi, tko će onda odgovarati? To je već ustaljena priča, otkrio je anonimni Puljanin

VIDEO

Građani Pule žale se na divljanje i utrkivanje mladih prebrzim automobilima po cestama. Žale se da ne mogu noću spavati zbog "driftanja", tutnjanja i zvuka kočenja koja slušaju najčešće vikendima.

- Ma to je već ustaljena priča da četvrtkom kada je student party u Puli i vikendom po cijele noći slušam divljanje po cestama. Teško je spavati i slušati to misleći tko će i kada stradati. Voze se brzi automobili i do 500 konjskih snaga, a nitko ništa ne poduzima. Kad se tragedija dogodi, tko će onda odgovarati? Ne znam tko su ti "tatini sinovi" koji si to mogu priuštiti, ne mareći za policijske kazne a ponajprije za ljudske živote jer se u automobilima voze i po nekoliko njih - kazao nam je jedan Puljanin koji želi ostati anoniman.

Utrke po Puli (stariji video)

Kaže da se najčešće divlja Mutilskom ulicom ali i naseljem Veruda te obilaznicom kada se ceste pretvaraju u piste za utrke.

- Ima i nekoliko videa objavljenih ranijih godina na YouTubeu, driftanja ali i divljanja po gradu. Teško ih je za gledati, a iako je to bilo ranijih godina, danas nije puno drugačije - objašnjava.

Policija pak navodi da nemaju zaprimljenu nikakvu dojavu o divljanjima na cestama.

Hvalio se skupim automobilima i brodovima na Instagramu, a sad mu prijeti 20 godina robije
Hvalio se skupim automobilima i brodovima na Instagramu, a sad mu prijeti 20 godina robije

- Policija u proteklom razdoblju nije zaprimila dojave o uličnim utrkama na području Pule. Postaja prometne policije Pula zaprimila je dvije dojave o kršenju prometnih propisa vezano za prekoračenje brzine kretanja vozila u Ulici Kamenjak na Verudi, radi čega je intenzivirala ophodnje u noćnim satima u cilju zaticanja prekršitelja i njihovog sankcioniranja. Građani često dojavljuju policijskim službenicima svoja zapažanja o protuzakonitom ponašanju pojedinih vozača, a najčešće se to odnosi na brzu vožnju, prolazak kroz crveno svjetlo, nepropisno pretjecanje, nepropisno parkiranje i vožnju pod utjecajem alkohola - kazala je istarska policija.

Utrke po Puli (stariji video)

Dodaju da policijski službenici po zaprimljenoj dojavi prema vozaču za kojeg utvrde da je počinio prekršaj primjenjuju zakonom propisane sankcije. Jedan od najčešćih prekršaja kojeg čine vozači je prekoračenje brzine kretanja. Za prekoračenje brzine u naseljenom mjestu propisne su novčane kazne u rasponu od 300,00 do 20.000,00 kuna, ovisno o tome koliko je prekoračena brzina.

Pored novčanih kazni, propisane su i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom od jednog do dvanaest mjeseci i negativni prekršajni bodovi od dva do šest negativnih bodova. Za prekoračenje brzine propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60  dana za najteže slučajeve prekoračenja brzine u naselju za više od 50 km/h od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine.

Kao u filmu: Noću im krao piće iz restorana, oni mu napravili zasjedu, on ih udario i pobjegao
Kao u filmu: Noću im krao piće iz restorana, oni mu napravili zasjedu, on ih udario i pobjegao

- Nažalost, ove je godine do današnjeg dana evidentirano više poginulih osoba pa su tako u nesrećama na području Postaje prometne policije Pula poginule tri osobe (u istom razdoblju prošle godine nije bilo poginulih u prometu), a na području cijele Istre smrtno je stradalo devet osoba (u istom razdoblju prošle godine poginulo je osam osoba). Smrtno su stradala četiri vozača motocikla, četiri vozača automobila i jedan putnik u vozilu. Svakako je potrebno istaknuti da sva četiri vozača automobila nisu bila vezana sigurnosnim pojasom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk