Obavijesti

News

Komentari 124

Puljašić je dobio posao u Domu zdravlja: 'Nije imao nikakve prihode, od čega će živjeti?!'

Puljašić je dobio posao u Domu zdravlja: 'Nije imao nikakve prihode, od čega će živjeti?!'

Gradonačelnik Požege je pod istragom Uskoka zbog malverzacija, a kako više nije saborski zastupnik, ostao je bez plaće, jer posao gradonačelnika obavlja volonterski

VIDEO

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege o kojem je 24sata detaljno pisao početkom godine i njegovim aferama o namještanju gradskih poslova i prijetnjama dobio je posao u Domu zdravlja u Požegi gdje bi trebao početi raditi 1. travnja na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza, javlja Telegram.

Naime, Puljašić, inače član HDZ-a, je nakon izbijanja afere dao ostavku u Saboru gdje je bio zastupnik. No, tada su se za njega pojavili novi problemi - kako je u isto vrijeme bio i gradonačelnik i zastupnik u parlamentu, odlučio je primati saborsku plaću, a gradonačelničku funkciju obavljati volonterski. Kada je otišao iz Sabora, više nije imao nikakva primanja.

Njegov 'problem' je tako riješio predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Drago Gašpar, koji je gradonačelnika zaposlio kod sebe.

Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže. I sutra se učlani u HDZ!'
Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže.  I sutra se učlani u HDZ!'

Na pitanje Telegrama zašto je Puljašić zaposlen Gašpar im je odgovorio ovako: 

"Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!". 

Za Telegram je potom potvrdio kako Puljašić nije zaposlen temeljem javnog natječaja, “s obzirom na to da je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.” Gašpar ne vidi ništa sporno u tome što će gradonačelnik od sada brinuti o sanitetskim vozilima.

Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'
Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'

“On je izabrao da plaću prima u Saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista”, izjavio je za Telegram šef Upravnog vijeća Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima i to pisanim putem.

24sata je dobio izjavu ravnatelja Doma.

- Zatražio sam od ministarstva očitovanje u svezi Puljašića, no, u ovom trenutku to ne bih komentirao. Očekujem da bi u roku od dva dana mogao imati cjelovitu informaciju. Koliko znam Darko Puljašić, koristi klauzulu koja je načinjena prilikom njegovog odlaska iz Doma zdravlja na mjesto gradonačelnika Požege. S obzirom da moj mandat ravnatelja još uvijek teče ne može se vratiti na mjesto s kojeg je otišao, na mjesto ravnatelja. No, o tome svemu moći ću nešto više reći za dva dana kada ću imati cjelovitu informaciju – rekao nam je u utorak Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje