Obavijesti

News

Komentari 124

Puljašić je dobio posao u Domu zdravlja: 'Nije imao nikakve prihode, od čega će živjeti?!'

Puljašić je dobio posao u Domu zdravlja: 'Nije imao nikakve prihode, od čega će živjeti?!'

Gradonačelnik Požege je pod istragom Uskoka zbog malverzacija, a kako više nije saborski zastupnik, ostao je bez plaće, jer posao gradonačelnika obavlja volonterski

VIDEO

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege o kojem je 24sata detaljno pisao početkom godine i njegovim aferama o namještanju gradskih poslova i prijetnjama dobio je posao u Domu zdravlja u Požegi gdje bi trebao početi raditi 1. travnja na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza, javlja Telegram.

Naime, Puljašić, inače član HDZ-a, je nakon izbijanja afere dao ostavku u Saboru gdje je bio zastupnik. No, tada su se za njega pojavili novi problemi - kako je u isto vrijeme bio i gradonačelnik i zastupnik u parlamentu, odlučio je primati saborsku plaću, a gradonačelničku funkciju obavljati volonterski. Kada je otišao iz Sabora, više nije imao nikakva primanja.

Njegov 'problem' je tako riješio predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Drago Gašpar, koji je gradonačelnika zaposlio kod sebe.

Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže. I sutra se učlani u HDZ!'
Novi transkript muljaže: 'Gazda grada je Puljašić, radit ćeš kako ti kaže.  I sutra se učlani u HDZ!'

Na pitanje Telegrama zašto je Puljašić zaposlen Gašpar im je odgovorio ovako: 

"Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!". 

Za Telegram je potom potvrdio kako Puljašić nije zaposlen temeljem javnog natječaja, “s obzirom na to da je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.” Gašpar ne vidi ništa sporno u tome što će gradonačelnik od sada brinuti o sanitetskim vozilima.

Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'
Afera trese Požegu: 'Nanijeli su veliku štetu i ponovno pokazali kako se igra u njihovom kolu'

“On je izabrao da plaću prima u Saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista”, izjavio je za Telegram šef Upravnog vijeća Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima i to pisanim putem.

24sata je dobio izjavu ravnatelja Doma.

- Zatražio sam od ministarstva očitovanje u svezi Puljašića, no, u ovom trenutku to ne bih komentirao. Očekujem da bi u roku od dva dana mogao imati cjelovitu informaciju. Koliko znam Darko Puljašić, koristi klauzulu koja je načinjena prilikom njegovog odlaska iz Doma zdravlja na mjesto gradonačelnika Požege. S obzirom da moj mandat ravnatelja još uvijek teče ne može se vratiti na mjesto s kojeg je otišao, na mjesto ravnatelja. No, o tome svemu moći ću nešto više reći za dva dana kada ću imati cjelovitu informaciju – rekao nam je u utorak Marijan Višaticki, ravnatelj Doma zdravlja Požega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1