Obavijesti

News

Komentari 162

Pupovac oštro: Ako Vlada zbog štrajka treba pasti, neka padne

Pupovac oštro: Ako Vlada zbog štrajka treba pasti, neka padne

Prvi čovjek SDSS-a istaknuo je da HNS nije uputio Vladi ultimatum, ali i da je HNS i ušao u ovu koaliciju da u obrazovanju napravi reformu i prosvjetarima poboljšava uvjete rada

VIDEO

Milorad Pupovac (SDSS) je gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" izjavio da stanje u prosvjeti već godinama nije dobro.

Vlada je 2008. godine značajno smanjila plaće prosvjetarima i kada je došlo vrijeme da se nakon krize, realizira ono što je obećano, onda se to nije realiziralo, već se razvlačilo u nekoliko "porcija".

- To se osjeti na uvjetima rada, entuzijazmu, kvaliteti. Plaće su samo jedan od segmenata. Onda kada nastavnici, profesori i učitelji vide da se nekima drugima povećava plaća, onda je teško njima reći da im se ne može podići plaća - kazao je Pupovac među ostalim.

Pupovac i Kohorst otvorili su Spomen dom borcima NOB-a
Pupovac i Kohorst otvorili su Spomen dom borcima NOB-a

Odgovarajući na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti Vlada zbog pritiska HNS-a Pupovac je kazao da ako tako treba biti, neka bude.

- Ako treba pasti neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis - izjavio je.

Istaknuo je i da HNS nije uputio Vladi ultimatum te dodao da je HNS i ušao u ovu koaliciju da u obrazovanju napravi reformu, poboljšava uvjete rada. 

Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi
Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi

- Ako tu neće biti dogovora između HNS-a i ostalih članova koalicije, onda ćemo mi naše kolege iz HNS-a potkopavati - rekao je.

Istaknuo je i da SDSS nema odluku o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima.

- Mi smo vrlo aktivni promatrači cijeloga procesa. Iz toga bi moglo proizaći da u jednom trenutku SDSS pozove birače da glasuju za nekoga - dodaje. Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerojatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati, rekao je. 

Rekao je da Hrvatskoj treba ozbiljan predsjednik.

- Funkcija predsjednika se estradizirala. Čak i kroz ovu kampanju se uvelike i banalizirala - izjavio je. Objasnio je potom da to vidi u nekoliko elemenata.

Agrokor

Pupovac se prisjetio Stjepana Mesića i vremena kada je on bio predsjednik te kazao da je on imao elemente duhovitosti, čak i elemente karnevalizacije kada je to procijenio da je dobro.

- No on se vrlo brzo vraćao u sferu vrlo ozbiljnih poruka, odluka i promišljenih ideja - zaključio je.

Pupovac je izjavio i da trenutačno nije u planu sastanak s predstavnicima HVIDRA-e, ali da će možda to biti u budućnosti.

- Kad bi se gledale izjave, i moje i tuđe, onda do sastanka s HVIDRA-om nikad ne bi došlo. Ne razmišljam o sastanku i nisam siguran da će u ovim okolnostima do toga doći, ali ako se to ikad dogodi, ni ja ni moji stranački kolege nećemo to odbiti - kazao je.

Smatra da bi sastanak mogao biti nakon komemoracije u Vukovaru i drugim mjestima.

Odgovarajći na pitanja u vezi s medijskim natpisima da je Hrvatsku usporedio s NDH, Pupovac je kazao da mediji imaju moć nešto dodati, preobličiti ili pak izostaviti.

Govoreći o hrvatsko-srpskim odnosima kazao je da je bilo mnogo riječi "koje ne pomažu".

- Sada ih je manje nego što ih je bilo ranije, između ostalog, zalaganjem različitih ljudi koji su se posvetili tome da ih bude manje. Jedan od mojih političkih ciljeva i moje stranke kojoj pripadam, jeste da poruke koje se šalju iz Beograda prema Hrvatskoj nemaju tu vrstu sadržaja, emocija koje bi bile uvredljive ili na bilo koji način omalovažavale - rekao je Pupovac.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

09:31
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina