Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
162 komentara

Pupovac oštro: Ako Vlada zbog štrajka treba pasti, neka padne

Prvi čovjek SDSS-a istaknuo je da HNS nije uputio Vladi ultimatum, ali i da je HNS i ušao u ovu koaliciju da u obrazovanju napravi reformu i prosvjetarima poboljšava uvjete rada

Foto: HRT
162 komentara

Milorad Pupovac (SDSS) je gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" izjavio da stanje u prosvjeti već godinama nije dobro.

Vlada je 2008. godine značajno smanjila plaće prosvjetarima i kada je došlo vrijeme da se nakon krize, realizira ono što je obećano, onda se to nije realiziralo, već se razvlačilo u nekoliko "porcija".

- To se osjeti na uvjetima rada, entuzijazmu, kvaliteti. Plaće su samo jedan od segmenata. Onda kada nastavnici, profesori i učitelji vide da se nekima drugima povećava plaća, onda je teško njima reći da im se ne može podići plaća - kazao je Pupovac među ostalim.

Robert Kohorst i Milorad pupovac otvorili u Srbu Spomen dom boraca NOB-a U SRBU Pupovac i Kohorst otvorili su Spomen dom borcima NOB-a

Odgovarajući na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića misli li da će pasti Vlada zbog pritiska HNS-a Pupovac je kazao da ako tako treba biti, neka bude.

- Ako treba pasti neka padne, ali ja mislim da se treba naći neki kompromis - izjavio je.

Istaknuo je i da HNS nije uputio Vladi ultimatum te dodao da je HNS i ušao u ovu koaliciju da u obrazovanju napravi reformu, poboljšava uvjete rada. 

Varivode: 24. komemoracija u spomen na srpske civile ubijene nakon akcije Oluja O IZJAVI HVIDRA-E Pupovac: Neka sude svakome kome misle da treba suditi

- Ako tu neće biti dogovora između HNS-a i ostalih članova koalicije, onda ćemo mi naše kolege iz HNS-a potkopavati - rekao je.

Istaknuo je i da SDSS nema odluku o tome koga će podržati na predsjedničkim izborima.

- Mi smo vrlo aktivni promatrači cijeloga procesa. Iz toga bi moglo proizaći da u jednom trenutku SDSS pozove birače da glasuju za nekoga - dodaje. Želimo da se kampanja koja je počela od izrazito desne pozicije vrati prema centru i tada ćemo vjerojatno imati bolje pretpostavke za donošenje odluke koga podržati, rekao je. 

Rekao je da Hrvatskoj treba ozbiljan predsjednik.

- Funkcija predsjednika se estradizirala. Čak i kroz ovu kampanju se uvelike i banalizirala - izjavio je. Objasnio je potom da to vidi u nekoliko elemenata.

Agrokor | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pupovac se prisjetio Stjepana Mesića i vremena kada je on bio predsjednik te kazao da je on imao elemente duhovitosti, čak i elemente karnevalizacije kada je to procijenio da je dobro.

- No on se vrlo brzo vraćao u sferu vrlo ozbiljnih poruka, odluka i promišljenih ideja - zaključio je.

Pupovac je izjavio i da trenutačno nije u planu sastanak s predstavnicima HVIDRA-e, ali da će možda to biti u budućnosti.

- Kad bi se gledale izjave, i moje i tuđe, onda do sastanka s HVIDRA-om nikad ne bi došlo. Ne razmišljam o sastanku i nisam siguran da će u ovim okolnostima do toga doći, ali ako se to ikad dogodi, ni ja ni moji stranački kolege nećemo to odbiti - kazao je.

Smatra da bi sastanak mogao biti nakon komemoracije u Vukovaru i drugim mjestima.

Odgovarajći na pitanja u vezi s medijskim natpisima da je Hrvatsku usporedio s NDH, Pupovac je kazao da mediji imaju moć nešto dodati, preobličiti ili pak izostaviti.

Govoreći o hrvatsko-srpskim odnosima kazao je da je bilo mnogo riječi "koje ne pomažu".

- Sada ih je manje nego što ih je bilo ranije, između ostalog, zalaganjem različitih ljudi koji su se posvetili tome da ih bude manje. Jedan od mojih političkih ciljeva i moje stranke kojoj pripadam, jeste da poruke koje se šalju iz Beograda prema Hrvatskoj nemaju tu vrstu sadržaja, emocija koje bi bile uvredljive ili na bilo koji način omalovažavale - rekao je Pupovac.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message