Obavijesti

News

Komentari 123

Pupovac: 'Uvode se elementi ratne retorike, to nije dobro...'

Pupovac: 'Uvode se elementi ratne retorike, to nije dobro...'
1

U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare, kazao je u hrvatskom Saboru

VIDEO

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac prokomentirao je članak novog Zakona o braniteljima, u kojem stoji da su agresiju na Hrvatsku izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH s pripadnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, ocijenivši da se u zakon uvode elementi ratne retorike što je loše za međudržavne odnose tih zemalja.

"U zakon se uvode elementi ratne retorike. To je loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije. Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare", istaknuo je Pupovac u četvrtak u Saboru.

Zapitao se koliko će takav zakon koštati, koliki će biti trošak za državu i koji je 'racio' toga troška. Upitao je kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana Hrvatske.

"Kad dobijemo odgovore na ta pitanja moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad, iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta", rekao je.

Osvrćući se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Pupovac je kazao da se u hrvatski zakon Vučić ne treba miješati. "No ako se radi o međudržavnim odnosima ili historijskim temama, a ovo jeste jedna od historijskih tema, onda može izraziti svoje mišljenje, ali miješati se ne može. Ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrst zabrinutosti može svatko", ustvrdio je.

Vučić je ranije rekao da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju, a Srbija bi zbog toga mogla donijeti još 500 zakona o tome što je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji. "To je za nas neprihvatljivo. Volio bih da Hrvati ponekad obuju naše cipele, ja se stavljam u njihovu poziciju i razumijem što ih muči, ali bih zamolio da i oni razumiju probleme Srba i ono što Srbi neće prihvatiti", kazao je Vučić u srijedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...