Obavijesti

News

Komentari 110

Zbog salmonele su iz prodaje povukli i ova četiri proizvoda...

Zbog salmonele su iz prodaje povukli i ova četiri proizvoda...
1

Salmonela je pronađena u purećim prsima koja su se prodavala u Kauflandu i Sparu, u pilećim prsima koja su se prodavala na tržnici Špansko u Zagrebu, te u pilećim prsima u mesnici u Županji

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je nakon objave u medijima 23.11.2016. godine o nalazu bakterije roda Salmonelle ser. Kentucky u proizvodu „Pureća prsa - svježa“, 750 g, LOT broj L05176064 s rokom trajanja do 24.11.2016 godine, proizvođača AIA S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, koji je uzorkovan u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d., veterinarska inspekcija nastavila sa daljnjim inspekcijskim nadzorima gdje je utvrdila da je navedeni proizvod stavljen na tržište i od strane trgovačkog lanca SPAR Hrvatska d.o.o.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz Agroproteinke: Kako se propisno zbrinjavaju životinje Reporterka: Monika Menčik

Posted by 24sata Video on Friday, November 25, 2016

SPAR Hrvatska d.o.o. je po zaprimanju obavijesti sporni proizvod povukao iz maloprodaje i o tome je obavijestio potrošače na svojim službenim internetskim stranicama pri čemu obavještavaju kupce da isti proizvod vrate u najbližu poslovnicu uz povrat novca.

Salmonela u piletini iz mesnice "Domaći pilići Antolković"

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u objektu za klanje peradi „Domaći pilići ANTOLKOVIĆ“, vI. Zlatko Antolković uzorkovano svježe pileće meso gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis.

Proizvod je sa LOT brojem 53482/2016 distribuiran na vlastito prodajno mjesto – mesnica "Domaći pilići Antolković" Tržnica Špansko, Zagreb i prodan je sa danom 07.11.2016. godine te se isti više ne nalazi na tržištu.

Salmonela u piletini u mesnici u Županji

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u maloprodajnom objektu Mesnica Županja, Tržnica b.b., Županja, subjekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla PERUTNINA Ptuj-PIPO d.o.o. Čakovec, uzorkovano Svježe meso peradi – pileća prsa, gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis. Proizvod sa LOT brojem 161105 imao je rok trajanja do 12.11.2016. te se isti više ne nalazi na tržištu.

Salmonela u prepeličjim jajima u Tinjanu

Također, na farmi prepelica AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, Tinjan, u sklopu godišnje naredbe provedeno je testiranje na bakteriju iz roda Salmonella spp. gdje je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium. 

- Jaja su pakirana u kutije sa po 12 pakiranja od kojih svako sadrži 12 komada jaja. Navedena farma stavila je proizvod - jaja od prepelica na tržište putem tvrtki  AGRO LINE DISTRIBUCIJA d.o.o. Zagreb i OVUM d.o.o. Zagreb. Budući navedene tvrtke u Zagrebu nemaju odobreni ili registrirani objekt za poslovanje s hranom, nije poznat put kojim je pošiljka fizički otpremana. Poznato je da su po jedna kutija s ukupno 144 komada prepeličjih jaja otpremljene u trgovine BILLA u Opatiji i Puli, kao i da su iste u postupku povlačenja - stoji u priopćenju ministarstva. 

- Prema informaciji zaprimljenoj od strane veterinarske inspekcije postoji osnovana sumnja na daljnju distribuciju unutar tržišta Republike Hrvatska te ovim putem obavještavamo potrošače i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF - priopćilo je ministarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku