Obavijesti

News

Komentari 40

Pusić: Guverner je upozorio, posavjetovat ćemo se s njim

Pusić: Guverner je upozorio, posavjetovat ćemo se s njim
1

Hrvatska je spremna za ulazak u EU više nego ijedna zemlja koja je ulazila u istočnoeuropskom proširenju od 2004. godine do danas, kazala je Pusić u Osijeku

VIDEO

Hrvatska je spremna za ulazak u Europsku Uniju više nego ijedna zemlja koja je ulazila u istočnoeuropskom proširenju od 2004. godine do danas. I to zbog puno više striktnijih zadaća i kriterija koje su nam postavili na tom putu. Prva smo zemlja koja je o ulasku u EU pregovarala u 35 poglavlja. 

Tim riječima je Vesna Pusić u subotu u Osijeku na međunarodnoj Libseen konferenciji, koja je okupila čelnike liberalnih stranaka iz zemalja jugoistočne Europe, odgovorila na pitanje o spremnosti Hrvatske za ulazak u EU.

 - Što se stvarno naših ambicija tiče, mislim da nikad nećemo biti u potpunosti spremni, mislim da ćemo i 20 godina nakon članstva imati i volju i obavezu i racionalni razlog da radimo na poboljšanju onoga što čini kvalitetu života u svakoj zemlji, a to su kombinacija visokog respekta za demokratski donesene zakone, visoka razina zaštite ljudskih prava i slobodno tržište. Ta su tri elementa nešto na čemu odmah gubiš ako se zaustaviš - naglasila je Pusić dodajući da će sporazum o ulasku Hrvatske u EU do kraja godine ratificirati 21 europski parlament. 

Dosad je taj ugovor ratificiralo 17 parlamenata. Za sljedeću godinu preostat će, tvrdi Pusić, još šest ratifikacija, a vjeruje da bi sve moglo biti okončano do kraja ožujka.

Ministrica vanjskih poslova osvrnula se i na izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića "da je Vlada na krivom ekonomskom putu".

 - Izjava guvernera svakako je ozbiljna i upozoravajuća. Ekonomski resori će sjesti, razgovarati i konzultirati se s guvernerom, u prvom redu o monetarnoj i fiskalnoj politici - rekla je Vesna Pusić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...