Obavijesti

News

Komentari 51

Pusić je htjela maknuti Čačića, ali je shvatila da neće uspjeti?

Pusić je htjela maknuti Čačića, ali je shvatila da neće uspjeti?
1

Osim u SDP-u, sukob dvoje čelnika stranke priznaju čak i u HNS-u. Navodno Pusić nije jedina koja bi Čačića rado smijenila, ali svi oni čekaju pravi trenutak za 'napad'

VIDEO

Ipak u Hrvatskoj narodnoj stranci i nije sve tako idealno kako se činilo nakon stranačke konferencije u Svetom Martinu na Muri. Naime, u medije su procurile informacije kako odnos predsjednika i potpredsjednice stranke, Radimira Čačića i Vesne Pusić i nije na najboljoj razini.

Jedan od SDP-ovih ministara kaže da izjavu o nužnosti ostanka u Vladi ne treba "čitati" doslovno. Isti izvor je za Večernji list kazao kako je očito da su se unutar HNS-a povećali apetiti nekih istaknutijih članova u stranci, koji su možda i priželjkivali da će presuda u Mađarskoj biti još nepovoljnija za Čačića pa su se počeli pripremati za njegovo možebitno svrgavanje. 

- Mišljenja sam da Vesna Pusić ne bi imala ništa protiv da Čačić nestane iz visoke politike, a za Čačićem ne bi plakao ni Čačićev 'učenik' Ivan Vrdoljak – rekao je Večernjem SDP-ov član Vlade.

No, isti sukob u stranci priznaju čak i u HNS-u. Tako je jedan istaknuti član stranke tvrdi da se svojim dvosmislenim izjavama Vesna Pusić želi udaljiti od Čačića jer želi spasiti svoju 'moralnu čistinu'.  Isti član stranke tvrdi da ona nije jedina koja bi ga, da može, rado smijenila. Kaže da postoji mnogo njih koji samo čekaju pravi trenutak za 'napad.

No, pokušaj puča bio je mnogo bliži no što se misli. Večernji iz krugova bliskih Čačiću doznaje da je Vesna doista planirala srušiti Čačića i to upravo proteklog vikenda, nakon što je u petak Čačiću izrečena nepravomoćna presuda.

Večernjakov sugovornik tvrdi kako je Pusić već pokrenula akciju rušenja, ali joj ista nije uspjela. Kada je shvatila da od njezina puča neće biti ništa, u nedjelju se ipak pojavila na stranačkom okupljanju.

Pusić je na ovo sve samo izjavila kako je ona sve rekla u nedjelju, te je napomenula kako članovi HNS-a unutar stranke moraju i svakako će razgovarati o Čačiću, ali je ponovila kako on treba ostati u Vladi, jer nju ništa ne smije destabilizirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...