Obavijesti

News

Komentari 119

Pusić: Nema nikakve šanse da skupe većinu, ali će još gnjaviti

Pusić: Nema nikakve šanse da skupe većinu, ali će još  gnjaviti
1

Da imaju većinu ne bi bili u ovoj situaciji, da su pobijedili na izborima ne bi bili u ovoj situaciji, HDZ je izgubio izbore i nakon toga je sklepao većinu s Mostom, kazala je Pusić

VIDEO

Ovo je šesta, sedma varijanta u akciji spašavanja vojnika Ryana, odnosno pokušaja da se spasi Karamarko i činjenice da je slučaj Ina-MOL i Konzultantica de facto pokrenuo sve ovo što sada gledamo, uključujući i inicijativu HDZ-a za smjenom njihovog vlastitog premijera, dakle, premijera Oreškovića, gdje se pokušalo preduhitriti glasanje o nepovjerenju Karamarku.

Očito pokušavaju raznorazne stvari da bi nekako izbjegli direktnu odgovornost Karamarka za ovu situaciju u kojoj smo se našli, za nevjerojatnu situaciju da Hrvatska mora još jednom prolaziti kroz cijeli taj škandal s Inom, koji smo već jednom imali s tadašnjim predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom. Zapravo očekuje da će se tko zna još što pojaviti, ali konačni ishod je da se ovo ne može razriješiti bez izbora, bez da očistimo stol i probamo početi ispočetka, poručila je Vesna Pusić (HNS).

Dodala je kako je premijer Orešković u svemu kolateralna žrtva. 

- Jer razlika je kad se izglasa nepovjerenje premijeru, onda se izglasa nepovjerenje cijeloj vladi. To je i Hasanbegović i Šustar i svi mogući drugi ministri koji su bili u velikim problemima - dodala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazala je kako više ništa nije normalno na političkoj sceni. 

- Ako je jedna stvar apsolutno jasna jest to da oni nemaju većinu. Da imaju većinu ne bi bili u ovoj situaciji, da su pobijedili na izborima ne bi bili u ovoj situaciji, HDZ je izgubio izbore i nakon toga je sklepao većinu s Mostom i čim u tim odnosima nije funkcioniralo, došlo je do ove situacije. Mislim da nemaju nikakve šanse da skupe većinu, ali će gnjaviti još neko vrijeme - zaključila je Pusić.

Tireli: Karamarkova ostavka za Hrvatsku ne znači ništa

Mi smo izgubili svo ovo vrijeme u treniranju osobnog ega i mislim da je ovo povlačenje s mjesta prvog potpredsjednika došlo kasno i da samo pokazuje spašavanje njegove vlastite glave, vlastite savijesti i da možda daje poruku Povjerenstvu koje treba biti u podne, tih još nekih 14-15 sati, otkad je sinoć najavio ostavku do danas, da ipak odluka povjerenstva bude na nekom rugom tragu, smatra Nansi Tireli (Hrvatski laburisti). 

Smatra kako ostavka ne znači ništa za Hrvatsku. 

- Znači isključivo za njega, znači da se točka o izglasavanja povjerenja njemu, koja je najavljena za četvrtak kao deveta točka dnevnog reda, neće dogoditi jer je nepotrebna i mislim da je to jedina istina u ovom trenutku koja apsolutno nema veze s dobrobiti Hvatske, nema veze sa svime onime što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most zagovarali nego da ima veze isključivo osobno na to da Karamarko koliko-toliko u svemu ovome ostane zaštićen i da se o njemu javno ne govori - kaže Tireli. 

Đakić: Nisam ništa znao o Karamarkovoj ostavci

Josip Đakić (HDZ) u srijedu ujutro još nije ništa znao o ostavci svog šefa Tomislava Karamarka.

- Ja ne znam ništa o tome. To će sam Tomislav Karamarko reći - rekao je. Nije htio odgovoriti je li to dobro. 

- Pa, vidjet ćemo što će on obrazložiti, ako je to točno - dodao je. Smatra da ta odluka nije povezana s odlukom povjerenstva, u što se nije htio miješati. 

- Ako ostavka je u pitanju, onda je povezana sa onim što je rečeno u stranci, to je s boljom mogućnošću formiranja nove većine - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag