Obavijesti

News

Komentari 119

Pusić: Nema nikakve šanse da skupe većinu, ali će još gnjaviti

Pusić: Nema nikakve šanse da skupe većinu, ali će još  gnjaviti
1

Da imaju većinu ne bi bili u ovoj situaciji, da su pobijedili na izborima ne bi bili u ovoj situaciji, HDZ je izgubio izbore i nakon toga je sklepao većinu s Mostom, kazala je Pusić

VIDEO

Ovo je šesta, sedma varijanta u akciji spašavanja vojnika Ryana, odnosno pokušaja da se spasi Karamarko i činjenice da je slučaj Ina-MOL i Konzultantica de facto pokrenuo sve ovo što sada gledamo, uključujući i inicijativu HDZ-a za smjenom njihovog vlastitog premijera, dakle, premijera Oreškovića, gdje se pokušalo preduhitriti glasanje o nepovjerenju Karamarku.

Očito pokušavaju raznorazne stvari da bi nekako izbjegli direktnu odgovornost Karamarka za ovu situaciju u kojoj smo se našli, za nevjerojatnu situaciju da Hrvatska mora još jednom prolaziti kroz cijeli taj škandal s Inom, koji smo već jednom imali s tadašnjim predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom. Zapravo očekuje da će se tko zna još što pojaviti, ali konačni ishod je da se ovo ne može razriješiti bez izbora, bez da očistimo stol i probamo početi ispočetka, poručila je Vesna Pusić (HNS).

Dodala je kako je premijer Orešković u svemu kolateralna žrtva. 

- Jer razlika je kad se izglasa nepovjerenje premijeru, onda se izglasa nepovjerenje cijeloj vladi. To je i Hasanbegović i Šustar i svi mogući drugi ministri koji su bili u velikim problemima - dodala je.

Kazala je kako više ništa nije normalno na političkoj sceni. 

- Ako je jedna stvar apsolutno jasna jest to da oni nemaju većinu. Da imaju većinu ne bi bili u ovoj situaciji, da su pobijedili na izborima ne bi bili u ovoj situaciji, HDZ je izgubio izbore i nakon toga je sklepao većinu s Mostom i čim u tim odnosima nije funkcioniralo, došlo je do ove situacije. Mislim da nemaju nikakve šanse da skupe većinu, ali će gnjaviti još neko vrijeme - zaključila je Pusić.

Tireli: Karamarkova ostavka za Hrvatsku ne znači ništa

Mi smo izgubili svo ovo vrijeme u treniranju osobnog ega i mislim da je ovo povlačenje s mjesta prvog potpredsjednika došlo kasno i da samo pokazuje spašavanje njegove vlastite glave, vlastite savijesti i da možda daje poruku Povjerenstvu koje treba biti u podne, tih još nekih 14-15 sati, otkad je sinoć najavio ostavku do danas, da ipak odluka povjerenstva bude na nekom rugom tragu, smatra Nansi Tireli (Hrvatski laburisti). 

Smatra kako ostavka ne znači ništa za Hrvatsku. 

- Znači isključivo za njega, znači da se točka o izglasavanja povjerenja njemu, koja je najavljena za četvrtak kao deveta točka dnevnog reda, neće dogoditi jer je nepotrebna i mislim da je to jedina istina u ovom trenutku koja apsolutno nema veze s dobrobiti Hvatske, nema veze sa svime onime što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most zagovarali nego da ima veze isključivo osobno na to da Karamarko koliko-toliko u svemu ovome ostane zaštićen i da se o njemu javno ne govori - kaže Tireli. 

Đakić: Nisam ništa znao o Karamarkovoj ostavci

Josip Đakić (HDZ) u srijedu ujutro još nije ništa znao o ostavci svog šefa Tomislava Karamarka.

- Ja ne znam ništa o tome. To će sam Tomislav Karamarko reći - rekao je. Nije htio odgovoriti je li to dobro. 

- Pa, vidjet ćemo što će on obrazložiti, ako je to točno - dodao je. Smatra da ta odluka nije povezana s odlukom povjerenstva, u što se nije htio miješati. 

- Ako ostavka je u pitanju, onda je povezana sa onim što je rečeno u stranci, to je s boljom mogućnošću formiranja nove većine - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH