Pusić sa suzom u oku: Bez nas više nema niti pobjede | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 18

Pusić sa suzom u oku: Bez nas više nema niti pobjede

Pusić sa suzom u oku: Bez nas više nema niti pobjede
14

Pusić je jako zadovoljna s kampanjom, ali ju je razočarao mali odaziv birača. Naglasila je da je to poruka svim političarima i da bi se trebali zamisliti

VIDEO

U Hrvatskoj se bez nas više ne može pobijediti. Bez nas nitko više neće pobijediti na izborima. Bez HNS-a nitko ne može steći većinu u Saboru i to su pokazali ovi izbori, rekla je Vesna Pusić sa suznim očima iako nije skidala osmjeh s lica. Prema prvim privremenim rezultatima predsjedničkih izbora ona je dobila 7,25 posto glasova birača. Koga će podržati u drugom krugu izbora odlučit će u ponedjeljak na predsjedništvu stranke. Na pitanje hoće li joj ta odluka teško pasti, odgovorila je da neće i tako između redova otkrila da će glas dati Ivi Josipoviću. Nakon govora predsjednik HNS-a Radimir Čačić i voditelj kampanje Boris Blažeković odnijeli su joj cvijeće, a ona ih je zagrlila. Zahvaljujući se članovima stranke koji su sudjelovali u predsjedničkoj kampanji Pusić je istaknula da su ovi izbori pokazali kako Hrvatska ima snažnu pobjedničku budućnost.
- Jako mi je drago da smo kao stranka u stanju zadržati naš rejting i na izlaznosti od 44 posto. Napravili smo nešto što do sad nije viđeno u ovoj zemlji. Pokazali smo da Hrvatska ima jednu snažnu, jednu pobjedničku budućnost. To ste pokazali vi, to smo pokazali zajednički - rekla je Pusić. U svoj stožer u zagrebačkom hotelu Internacional stigla je nekoliko minuta prije 19 sati. U crnoj suknji i bijelom sakou s narančastim šalom oko vrata nasmiješeno je ušla u stožer. Zamijetila je i da se jedan od njezinih suradnika ošišao te ga pohvalila. Potporu su joj došli pružiti stranačke kolege i brat Zoran. Nešto prije 21 sat, Vesni je podršku došao dati i Milorad Pupovac koji joj je poklonio bocu dalmatinske travarice. U stožeru su se jeli kanapei i zagorske štrukle, a pilo se uglavnom vino. Priznala je kako je razočarana jer je očekivala da će uči u drugi krug. Ipak, dobro se zabavljala tijekom večeri. Nakon što su stigli rezultati ankete stranačkih promatrača po kojima dobiva oko 12 posto glasova s bratom Zoranom zaplesala je na Cockerovu pjesmu 'Unchain my heart'. Dodala je kako je zadovoljna s kampanjom. Na pitanje što za Hrvatsku znači rezultat Milana Bandića koji prema anketama ide u drugi krug, Pusić je odgovorila: 'Bandićev rezultat pokazuje da u zemlji ima još puno posla, ali tu je i Josipović pa ćemo vidjeti.' Dodala je i da ju brine što je manje od polovice birača izašlo na izbore.
- Trebali bi se zamisliti nad tim. To je poruka svim političarima. Nužno je promijeniti nešto u izbornom procesu jer je izlazak na izbore temelj demokracije - rekla je Pusić. Inače, ona je jedina kandidatkinja koja je odmah došla u svoj stožer.
Predsjednik HNS-a Čačić rekao je da su očekivali od 7 do 10 posto jer u tom rasponu dobiva i stranka na izborima. Dodao je kako su ponosni što su plasirali vrhunsku kandidatkinju koja je svoje političko poštenje pokazala u sučeljavanjima. Vesna Pusić svoju je građansku dužnost ispunila u 11 sati. Glasovala je u OŠ dr. Ivan Mertz, a došla je u društvu supruga. Brzo i sigurno, bez da je sjela, zaokružila je jednog kandidata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.