News

Komentari 11

Putin gleda njemačku televiziju kako ne bi zaboravio njemački

Putin gleda njemačku televiziju kako ne bi zaboravio njemački

Putin je godinama živio u Dresdenu, dok je on bio dio Istočne Njemačke, kao časnik sovjetske službe KGB-a i tamo je naučio odlično govoriti njemački

Ruski predsjednik Vladimir Putin gleda njemačku televiziju kako bi i dalje mogao tečno govoriti taj jezik, rekao je njegov glasnogovornik.

"Gleda njemačke tv kanale, gleda i kanale na engleskom. Ima i engleski, ne svaki dan, ali nekoliko puta tjedno. To su kratke ali redovite lekcije", rekao je Dmitrij Peskov za list Argumenti i Fakti, u intervjuu objavljenom u utorak.

Putin je godinama živio u istočnonjemačkom gradu Dresdenu, dok je on bio dio Istočne Njemačke, kao časnik sovjetske službe KGB-a i tamo je naučio odlično govoriti njemački.

"Njegov važan hobi je čitanje, posebno povijesne literature i memoara", rekao je Peskov o svom šefu. "Naravno, u predsjednikovom životu postoje i ljubimci".

Ipak, životinje se trenutno drže podalje od javnosti, za razliku od labradora Konnija, koji je uginuo prije nekog vremena.

"Puno su manje u javnosti, pa ne želim o njima ništa reći", kazao je Peskov. Upitan radi li se o mačkama ili psima, naglasio je da nikada nije u predsjednikovoj kući vidio mačke. "Pse da, ali mačke ne".

Peskov kaže da Putin više ne održava tako bliske kontakte s bilo kojim političarem na vlasti kakve je imao s nekadašnjim njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom ili talijanskim šefom vlade Silvijom Berlusconijem.

Oni su se znali sastajati u različitim formatima, kazao je.

Najčitaniji članci