Obavijesti

News

Komentari 1
Foto: PIXSELL/SPUTNIK/REUTERS
VOJNA ANALIZA

Putin guta žlice katrana: Kako je protuofenziva Kijeva ostavila Ruse spuštenih gaća na bojištu

NOVI EXPRESS Velika oslobođena prostranstva, koja su pretvorena u Mjesečev pejzaž, traže svježe pozadinske snage za stabilizaciju, dobru logistiku, kao i hitnu obnovu uništene cestovne i željezničke infrastrukture

Godinama prezentiran svijetu kao geopolitički genij pronicljiviji od Von Clausewitza, suptilniji od Sun Tzua i odvažniji od Napoleona, Vladimir Putin ovih dana guta žlice katrana. Njegove dojučerašnje vojne pobjede u Ukrajini zahvatila je teška korozija. Putinov režim spektakularno nije uspio dobiti “specijalnu operaciju” protiv Kijeva. Odlučna protuofenziva koju su ukrajinske vojne snage pokrenule početkom rujna na sjeveroistoku zemlje ruski državni mediji dočekali su posprdnim komentarima.

Već prvog dana moskovska propagandna mašinerija proglasila je pobjedu tvrdeći da su tisuće ukrajinskih vojnika neutralizirane u pokušaju proboja ruske obrane. Ruski generali ostali su posve slijepi pred činjenicom da 45-godišnji ukrajinski predsjednik Zelenski cijelo vrijeme rata računa na najbolje saveznike svakog ratnika - vrijeme i strpljenje. Visokim moralom svojih vojnika, uz obilatu vojnu pomoć Zapada, polako je Zelenski gradio vojne snage koje su u samo nekoliko dana u kontraofenzivi, koja vrlo nalikuje na izraelsku akciju “Gazela” iz Jomkipurskog rata 1973., kojom su Egipćani odbačeni od obala Sueza, napredovale više nego Rusi u posljednja četiri mjeseca. Ukrajinske postrojbe vješto su i neočekivano brzo probile dobar dio 2000 kilometara duge linije fronte i oslobodile više od 3500 četvornih kilometara teritorija.

Komentari 1
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...