Obavijesti

News

Komentari 0

Putin i Duda su čestitali Bidenu

Putin i Duda su čestitali Bidenu

Dan nakon što je izborni kolegij formalno izabrao bivšeg američkog predsjednika Joea Bidena za novog američkog predsjednika čestitke su mu uputili ruski predsjednik Vladimir Putin i poljski Andrzej Duda

Kremlj je u studenome, kad su održani američki predsjednički izbori i kad su mnogi zapadni dužnosnici čestitali Joeu Bidenu, objavio da će Vladimir Putin to učiniti kad rezultati izbora budu službeni.

"Što se mene tiče spreman sam za interakcije i kontakte s vama", poručio je Bidenu Putin, prema priopćenju.

"Putin želi novoizabranom predsjedniku sav uspjeh i izražava uvjerenje da će Rusija i SAD, koje imaju posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilonost, unatoč razlikama, stvarno pomagati u rješavanju mnogih problema i izazova s kojima je svijet suočen", objavila je službena Moskva.

Kina još nije čestitala Bidenu na pobjedi, a nije ni Rusija: Tvrde da čekaju službene rezultate...
Kina još nije čestitala Bidenu na pobjedi, a nije ni Rusija: Tvrde da čekaju službene rezultate...

Poljski predsjednik Andrzej Duda napisao je u svojoj poruci da čestita na "uspješnom dovršetku izbornog procesa kojim ste postali 46. američki predsjednik".

"Želim vam uspješni mandat", poručio je Duda.

Duda, poznat po toplim odnosima s predsjednikom Donaldom Trumpom koji ne priznaje rezultate izbora, Bidenu je nakon izbora u studenome tek čestitao na "uspješnoj predsjedničkoj kampanji".

Duda je u poruci izrazio i nadu da će SAD i Poljska raditi na potpori "demokratskim promjenama u istočnom poljskom susjedstvu" što uključuje Bjelorusiju i Ukrajinu.