Obavijesti

News

Komentari 11

'Putin' i 'Robin Hood' zaradili su gotovo 600.000 eura: Drogu čuvali i u garaži na Ravnicama

'Putin' i 'Robin Hood' zaradili su gotovo 600.000 eura: Drogu čuvali i u garaži na Ravnicama

USKOK je proširio istragu protiv 20 ljudi zbog sumnje na preprodaju više stotina kila 'trave', kokaina i druge droge. Navodno su sve dogovarali preko kriptirane komunikacije i koristili kodna imena

VIDEO

Osumnjičeni iza razbijenog lanca nabave i preprodaje marihuane, amfetamina, kokaina, tableta MDMA, kao i smjesa za miješanje s kokainom i smjese za miješanje s amfetaminom imali su kodna imena i koristili kriptiranu komunikaciju, javlja Jutarnji list

Istražitelji su optužnicu počeli slagati nakon što je provedeno informatičko vještačenje uređaja koje su, na temelju naloga USKOK-a, oduzeli od osumnjičenih jer oni nisu željeli policiji otkriti šifre, a ni otključati ih. Iz komunikacija putem servera za kriptiranu komunikaciju Sky Ecc i Anom, istražitelji su došli do korisnih informacija. U svojim su razgovorima osumnjičeni detaljno objašnjavali kako su i od koga nabavljali drogu, kome su je prodavali... 

Nazvali se 'Putin' i 'Robin Hood' 

Kriminalisti su, analizom razgovora, otkrili i njihova kodna imena. Tako je kodno ime jednog od vođe, Viktora Milakovića, bilo 'Putin'. 

- Brate, sve oni znaju. Brate ja sam, Putin je - sadržaj je jedne poruke iz ožujka 2021. godine. Milaković je u porukama spominjao i adrese, datume rođenja, smrti pojedinih ljudi. 

Milaković i ekipa prodali 550 kg trave i zaradili 600.000 eura
Milaković i ekipa prodali 550 kg trave i zaradili 600.000 eura

Drugi vođa, Darko Jandrić, bio je 'Robin Hood', navodi Jutarnji list. U jednom od razgovora 'Putina' i 'Robina Hooda', kriminalisti su otkrili da su planirali isporuku droge za Sloveniju, a spominjali su i Istanbul te plaćanje 150.000 eura unaprijed. 

Podsjetimo, USKOK je donio rješenje o proširenju istrage protiv 20 okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene prodaje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Drogu su čuvali u Zagrebu 

Sumnjaju da su se Viktor Milaković i Darko Jandrić od 1. lipnja 2019. do sredine ožujka 2021., na području Zagreba i drugih mjesta u Hrvatskoj povezali s Leom Zdenjakom, Goranom Štimcem, Vjeranom Krvavicom i drugim zasad nepoznatim ljudima. 

Milaković i Jandrić su, sumnja se, kupovali veće količine  marihuane,kokaina, amfetamina i MDMA radi daljnje preprodaje. Prema uputama Milakovića, jednako je postupao i Zdenjak, a Jan Andabak po uputama Darka Jandrića pri čemu su Leo Zdenjak i Jan Andabak nakon dogovora kupcima isporučivali drogu. Inače, Milakovića i ekipu u zagrebačkom podzemlju zovu 'Srbi'.

Detalji Uskokove akcije: Među uhićenima je i vlasnik noćnog kluba u kojem je ubijen Sabljo
Detalji Uskokove akcije: Među uhićenima je i vlasnik noćnog kluba u kojem je ubijen Sabljo

Radi prijevoza i isporuke droge kupcima, Milaković i Jandrić su angažirali i Gorana Štimca, Vjerana Krvavicu te druge zasad neutvrđene osobe koje su po njihovim nalozima i uputama u više navrata preuzimale drogu i isporučivali je kupcima. Dio tako nabavljene drogu su isporučivali i IX. okrivljenom koji ju je, sukladno uputama i nalozima Viktora Milakovića i Darka Jandrića, pohranjivao i čuvao na adresi u Zagrebu. Po nalozima istih okrivljenika jednako je postupao i Vjeran Krvavica koji je drogu spremao u garažu na Ravnicama. Među kupcima droge bili su i Goran Štimac, Damir Medarić, Mario Gavrić.

Zaradili oko 600.000 eura 

Okrivljenici su na ilegalnom narkotržištu nabavili najmanje 761,5 kilograma marihuane, 15 kilograma amfetamina, 9,1 kilogram kokaina i 3000 tableta droge MDMA, od čega su prodali najmanje 554 kilograma marihuane, osam kilograma kokaina, osam kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA. Zaradili su najmanje 592.994,65 eura, koju su podijelili sukladno svojim ulogama u zločinačkom udruženju.

VIDEO Pao je balkanski kartel! Zaplijenili 2,7 tona kokaina, a sudjelovala i hrvatska policija
VIDEO Pao je balkanski kartel! Zaplijenili 2,7 tona kokaina, a sudjelovala i hrvatska policija

USKOK je istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv sedmorice okrivljenika. Četvorica okrivljenika od ranije se nalaze u istražnom zatvoru, jedan se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, dok za preostale okrivljenike nije predloženo određivanje istražnog zatvora jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje takvog prijedloga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192