News

Komentari 66

Putin: Tko prvi razvije umjetnu inteligenciju vladat će svijetom

Putin: Tko prvi razvije umjetnu inteligenciju vladat će svijetom

Dotaknuo se na sastanku sa studentima i drugih tema budućnosti. Pričao je o medicini, kapacitetu ljudskog mozga, o svemiru. Smatra da će se ratovi u budućnosti voditi pomoću dronova

Tko na polju umjetne inteligencije postane vodeći u svijetu bit će njegov vladar, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa studentima u ruskom Yaroslavlu.

- Umjetna inteligencija je budućnost, ne samo za Rusiju, nego za čovječanstvo, za čitavu ljudsku vrstu - kazao je ruski predsjednik te upozorio na potencijalnu snagu monopola države koja postane vodeća na ovom polju. Ako to bude Rusija, kazao je, spremno će svoja otkrića podijeliti s drugim državama.

Russian President Putin takes part in the All-Russian open lesson "Russia Heading towards the Future" in Yaroslavl

- Ako postanemo lideri na ovom polju, podijelit ćemo sva naša saznanja i postignuća vezana za inteligenciju, na jednak način na koji danas dijelimo nuklearnu tehnologiju - kazao je Putin.

Dotaknuo se na sastanku sa studentima i drugih tema budućnosti. Pričao je o medicini, kapacitetu ljudskog mozga, o svemiru. Smatra da će se ratovi u budućnosti voditi pomoću dronova te da država čiji dronovi budu savladani neće moći ništa učiniti nego proglasiti poraz.

Umjetna inteligencija je polje znanosti za kojim rapidno raste zanimanje svjetske javnosti. Osim Rusije, ozbiljne korake u napretku istraživanja poduzimaju i druge svjetske velesile, u prvom redu Kina i SAD, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci