News

Komentari 181

Putnici u panici: Vozač je dao maloljetniku da vozi autobus

Putnici u panici: Vozač je dao maloljetniku da vozi autobus

Vozač i mladić su se u jednom trenutku, tijekom vožnje, zamijenili za volanom. Nije ih omelo što je bilo ljudi u busu. Vozač je putnicima rekao: 'To mi je budući kolega'

Prošlu srijedu na ZET-ovoj liniji 274 od Dupca do Lakteca, u zagrebačkoj Dubravi, vozač je jednom od putnika prepustio autobus. Desetak putnika u nevjerici je gledalo mladića, za kojeg tvrde da je maloljetan, koji je vozio autobus dok mu je ZET-ov službenik dijelio upute.

- Ušli smo u Šašinovcu i odmah primijetili mladića za volanom. Djelovao mi je kao da ima 15 godina. Vozač je stajao pokraj njega i pričao. Izgledalo je kao da je mladiću to sve jako zabavno, no nama nije bilo ni zabavno ni smiješno. Vozio je tako između dva stajališta - rekao nam je naš čitatelj koji je snimio neodgovornu i pogibeljnu vožnju ZET-ova djelatnika.

Nezamislivo ponašanje vozača kulminiralo je kada je zamolio mladića da se makne kako bi on preuzeo volan. Mjesta su zamijenili dok se autobus kretao!

- Nismo mogli vjerovati što vidimo. Nije mala stvar prevoziti putnike i za njih odgovarati u prometu, a kamoli ih voziti na ovakav način. Odmah smo reagirali - govore nam još šokirani putnici o neugodnom iskustvu. Vozača su upitali zašto to radi. Vozač im je, kažu, odgovorio: ‘To mi je budući kolega’, a zatim se nasmijao.

Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić ostao je neugodno iznenađen vidjevši snimku iz autobusa.

- Osuđujemo ovaj postupak. Upućujemo ispriku putnicima i drugim sudionicima u prometu. Vozača smo do daljnjeg udaljili iz službe - rekao je Jurić.

Dodao je kako će slučaj preuzeti ZET-ova Pravna služba koja će postupiti u skladu sa zakonom i pravilnicima o radu. Neslužbeno doznajemo da je vozač odmah priznao pogrešku.

Najčitaniji članci