Obavijesti

News

Komentari 10

R. Matanić: Nekome će biti bolje kad mu se slomi vrat

R. Matanić: Nekome će biti bolje kad mu se slomi vrat
7

Sutkinja je upozorila Matanića da se ne smije tako obraćati sudu te da će ubuduće snositi sankcije. U nastavku je svjedočio kum krunskog svjedoka

VIDEO

Na zagrebačkom Županijskom sudu je u srijedu nastavljeno suđenje za ubojstvo novinara i suvlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića. Sutkinja je upozorila prvooptuženog Roberta Matanića zbog odnosa prema sudu jer im je poslao pismo u kojem negoduje zbog odluke s prošle rasprave da svjedočenje krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića bude zatvoreno za javnost. U neprimjerenom pismu je, između ostalog, napisao kako će 'nekome biti bolje kad mu se slomi vrat'. Sutkinja je upozorila Matanića da se ne smije tako obraćati sudu te da će ubuduće snositi sankcije. U nastavku je svjedočio Marjanovićev vjenčani kum Tomislav Pribanić. Rekao je da se boji jer dobiva prijeteće SMS poruke od Marjanovića. Optužio je Marjanovića da je manipulator i lažljivac te kako je sve što je rekao sudu mogao reći i on.
- Marjanović je kao ranjena zvijer spremna na sve jer mu prijeti deset godina robije. On je pravi manipulator pa se bojim za svoju sudbinu da bi mi mogao smjestiti. Slao mi je prijeteće poruke da me traže neki Srbi i da preko mene hoće doći do njega - rekao je Pribanić. Dodao je kako je sve što je Marjanović rekao u istrazi laž te da je policija od njega tražila da potkrijepi njegovu priču uz mogućnost svjedočenja putem video linka.
- Ne ulazim u to je li bio instruiran od nekoga, ali nikada nije spominjao nikoga pod imenom 'Kardinal' - kazao je Pribanić tvrdeći da je njegov kum cijelu priču izmislio.
- Kazao mi je da je iskoristio priliku i situaciju da se iščupa iz svega - tvrdi Pribanić. Dodao je kako je Marjanović bio narkoman i da su ga dva dana držali na policiji da se 'skine' s heroina prije nego je dao iskaz. Dvojica svjedoka, koja su trebala svjedočiti, u srijedu se nisu pojavila na sudu. Marjanović će, iza za javnost zatvorenih vrata, svjedočiti 10. i 11. svibnja, a suđenje se nastavlja u ponedjeljak.
Inače, Marjanović je bio član skupine koja je, prema optužnici, u listopadu 2008. ubila Pukanića. Sudjelovao je u pripremi atentata, no kasnije je odlučio surađivati s USKOK-om. U svom iskazu je detaljno opisao kako je pratio Ivu Pukanića do dana prije smrti kada je, kako je naveo, odustao od svega. Na dan ubojstva vozio se s Pribanićem prema Karlovcu što mu je valjan alibi. Otkrio je kako je bio na svim sastancima sa skupinom te da im je zadatke dijelio Slobodan Đurović zvan Kardinal. Također, tvrdi da je jednom vidio i Sretena Jocića Jocu Amsterama dok je bio u Srbiji. Roberta Matanića zna od ranije. Zajedno su ih uhitili 28. veljače 2005. godine u negotinskom hotelu 'Ineks-Krajina'. Zabarikadirali su se u hotelskoj sobi, odbijajući se predati policiji. No, nakon nekoliko sati policija je ipak uspjela uletjeti u njihovu sobu te ih svladati. Matanić je dobio 2,5 godine zatvora, a Marjanovića su oslobodili optužbi zbog nedostatka dokaza. Nedavno su ga u Zagrebu osudili na 3,5 godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo braće Vedrana i Hrvoja Škrgatića u kolovozu 2007. zbog neriješenih dugova. Prije gotovo pet godina bavio se krivotvorenjem veće količine novce, a terete ga za još neka kaznena djela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a