Obavijesti

News

Komentari 50

Radi dan i noć: Željka Keruma spašava novi direktor brat Jure

Radi dan i noć: Željka Keruma spašava novi direktor brat Jure
1

Orel Bračulj, kojem je gradonačelnik Splita prijetio smrću, rekao je DORH-u kako je Kerum prodavao Caritasovu robu. Željku Kerumu prijeti tužba za ratno profiterstvo

VIDEO

Zbog optužbi na račun splitskog gradonačelnika Željka Keruma kojega je prozvao da je prvi milijun zaradio ratnih godina prepakiravajući i prodavajući Caritasovu robu, 69-godišnji Orel Bračulj u petak ujutro bio je na ispitivanju u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu. Ispitivali su ga sat i pol te, kako nam kaže, zabilježili kao ključnog svjedoka ukoliko se protiv Keruma podigne optužba za ratno profiterstvo. 

- Rekao sam im sve što znam. To je bio samo informativni razgovor, a o detaljima ne smijem govoriti – kazao nam je Bračulj osvrnuvši se i na izjave don Marka Čubelića, bivšeg ravnatelja Caritasa Nadbiskupije Split koji je tu dužnost obavljao od 1990. do 2008. godine. Don Čubelić je Bračuljeve optužbe nazvao smiješnima. 

- I najveći krivci su govorili da su nevini – kaže Bračulj na don Čubelićevo negiranje suradnje sa Željkom Kerumom i njegovom sestrom Nevenkom Bečić.

"Nevenka i Kerum su od mene iznajmili skladište" 

Kako je Bračulj ispričao u četvrtak, Kerum i Bečić od njega su unajmili skladište na splitskim Brdima za tadašnjih 12.000 DEM. Siguran je da je u skladištu bila Caritasova roba koju su prepakiravali i prodavali jer mu je Nevenka Bečić, kako tvrdi, rekla kako je “baš šteta što ih napušta jer su upravo ušli u biznis s Caritasom”.

Cijela priča izašla je u medije nakon što je Kerum napao Bračulja u trgovačkom centru Joker i to zbog kante u kojoj je bila hrana za mačke. Kerum je mislio da je unutra bomba i tu je počeo sukob.

Kako doznajemo, Kerum bi mogao zaraditi kaznenu prijavu jer je Bračulju prijetio smrću, a zbog optužbi za ratno profiterstvo sigurno je da će morati na razgovor u Općinsko državno odvjetništvo.

Kerum i Nevenka su u svađi

Da je gradonačelnik sve tanjih živaca dokazuje i njegova svađa sa sestrom Nevenkom Bečić. Ona mu je prigovorila zbog nekih poslovnih poteza te navodnog dizanja 37 milijuna kuna s računa. Kerum je na to poludio. Ona je navodno sama tražila da je smijeni s mjesta direktorice tvrtke Kerum d.o.o. Tu dužnost preuzeo je Kerumov 55-godišnji brat Jure, koji se dosad bavio uzgojem povrtnih kultura, najviše luka kojega je nazvao prirodnim antibiotikom. Tvrtka Kerum d.o.o. navodno je dobavljačima dužna oko 280 milijuna kuna pa je Željko Kerum poslovanje prebacio na tvrtku Kerum Trgovina na čelu s nećakom Josipom Sapunarom. 

- Jure je dan i noć u uredu. Iz kuće izlazi u 5.45 kako bi već u šest bio na poslu. Noćas je došao u jedan poslije ponoći, čuo sam ga kako šuška. Puno radi, samo ide po sastancima, ima puno dobavljača, narudžbenica koje treba porješavati – rekao nam je otac Josip Kerum koji se javio na Jurin mobitel. Svađu Nevenke i Željka komentirao je rekavši kako on ima petero djece i da su svi temperamentni.

- Pa to je normalno da se oni malo posvađaju, ali nije to tako kao što se piše. Oni se ipak vole – rekao nam je otac Kerumovih. 

Što se tiče provale u kuću Željka Keruma na splitskim Mejama policija još ništa nije otkrila. Kako smo već pisali prije tri tjedna iz gradonačelnikove kuće nestalo je 1,8 milijuna kuna i 100.000 vrijedno zlato.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi