News

Komentari 434

Radi za tvrtku koja u arbitraži od Hrvatske traži 1,5 mlrd. kn

Radi za tvrtku koja u arbitraži od Hrvatske traži 1,5 mlrd. kn

Agencija Drimia Ane Karamarko, supruge drugog čovjeka Vlade RH, radi za mesnog diva Gavrilovića koji državu tuži za 1,5 milijardi kuna. Obje strane o suradnji šute

Marketinška agencija Drimia Ane Karamarko nije radila samo za lobista mađarskog MOL-a Jozu Petrovića, s kojim se hrvatska država spori oko Ine, nego i za mesnu industriju Gavrilović - koja je također tužila Hrvatsku.

Protiv Georga Đure Gavrilovića kao vlasnika tvornice Uskok paralelno vodi istragu za ratno profiterstvo, a njegov sin Georg Gavrilović od države potražuje odštetu od 198,5 milijuna eura ili gotovo 1,5 milijardi kuna.

Drimia je nastavila raditi za Gavrilovića i kad je Tomislav Karamarko postao drugi čovjek Vlade, države koja je u milijunskom sporu s Gavrilovićem. Primjerice, u travnju ove godine Drimia je poslala dva priopćenja o aktivnostima Gavrilovića - da podržavaju akciju “Kupujmo Hrvatsko” i da nagrađuju svoje vjerne kupce. Također, prema priopćenjima, sigurno je da su radili određene poslove za njih i u proljeće prošle godine. Obje strane o ovoj suradnji šute.

>>> Sve o novom spornom poslu Ane Karamarko čitajte u srijedu samo u tiskanom izdanju novina 24sata

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa najavilo je da će u srijedu odlučiti će hoće li pokrenuti postupak protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Ana Karamarko potvrdila je za Novu TV da Drimia surađuje s Gavrilovićem, i to na poslovima marketinga i odnosa s javnošću, koji, dodala je, nemaju veze s drugim poslovima tvrtke Gavrilović. Rekla je i da priprema dokumentaciju za Povjerenstvo. 

Najčitaniji članci