Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Radimir Čačić 17. lipnja odlazi na odsluženje zatvorske kazne

Nakon tri tjedna do mjesec dana psihofizičke procjene u Remetincu, stručnjaci će procijeniti i odlučiti gdje će bivši potpredsjednik Vlade odslužiti ostatak kazne

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
259 komentara

Radimir Čačić izašao je u utorak pred suca za izvršenje kazne na Županijskom sudu u Zagrebu. Mora se javiti 17. lipnja na odsluženje zatvorske kazne.

Ročište je trajalo pola sata. Nakon tri tjedna do mjesec dana, koje će provesti u Remetincu na psihofizičkoj procjeni, stručnjaci će odlučiti gdje će bivši potpredsjednik Vlade odslužiti ostatak kazne. 

Radimir Čačić osuđen je na 22 mjeseca bezuvjetnog zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginulo dvoje ljudi. 

Nakon odsluženja najmanje polovice kazne može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine. 

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu suda u mađarskom Kapošvaru, a nakon što je Vrhovni sud odbio žalbu, presuda je postala pravomoćna.

Podsjetimo, Čačić je u siječnju 2010. na autocesti Nagykanizsa - Budimpešta svojim Chryslerom 300C naletio na Škodu Fabiju koju je vozila Katalin Liptak. Od posljedica nesreće smrtno su stradali njezina 81-godišnja majka Imrene Antal i 60-godišnji suprug Gyorgy Liptak. Nesreću je u Škodi preživjela Zoltanne Hitter.

Možda vas zanima i ovo:
Message