Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
39 komentara

Radimir Čačić: Predsjednica u potpunosti razumije trenutak

Predsjednica je primila Radimira Čačića koji ju je upoznao s njihovim viđenjem problema i idejama za izlazak Hrvatske iz društvene i gospodarske krize

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
39 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je Radimira Čačića, predsjednika Narodne stranke – Reformista koji ju je upoznao s njihovim viđenjem problema i idejama za izlazak Hrvatske iz društvene i gospodarske krize. 

Čačić je izdvojio tri najvažnija segmenta nužna za oporavak i razvoj Hrvatske. Uz reformu javne uprave, istaknuo je nužnu reformu pravosuđa i javnih državnih tvrtki.  

Istaknuli su kako postoje dobre ideje o nužnim reformama, no kako je glavni problem zakazivanje u njihovoj provedbi. Drže, kako je nužno nastaviti započeti dijalog i razgovorom okupljati sve kako bi se postigao nužni nacionalni konsenzus oko rješavanja glavnih društvenih i socijalnih problema.

- Predsjednica u potpunosti razumije trenutak u kojem se država nalazi i mislim da ima jedan pozitivan interes, želju i energiju da pokuša usmjeravati te procese prema reformama. To je moj dojam, kazao je Čačić novinarima po završetku razgovora.

Grabar-Kitarović vidi kao osobu koja će pozvati 'i poziciju i opoziciju na realizaciju tih reformi'.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je pozvala na sastanak na Pantovčak predstavnike Istarskog demokratskog sabora, Hrvatske seljačke stranke te Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message