News

Komentari 3

Radio dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju i zadržao novac

Sumnjiči ga se da je kao voditelj djelatnosti u jednoj zdravstvenoj ustanovi sa sjedištem u Zagrebu, iskoristivši svoj položaj i ovlasti od 2013. do 2018. godine

U PU varaždinskoj dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Sumnjiči ga se da je kao voditelj djelatnosti u jednoj zdravstvenoj ustanovi sa sjedištem u Zagrebu, iskoristivši svoj položaj i ovlasti od 2013. do 2018. godine tijekom pregleda i provođenja mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kod više pravnih osoba i obrta izdavao originalne račune. Međutim, kopije predanih potvrda iz bloka potvrda nije zavodio u djelatnosti za koju odgovara i kojom je rukovodio s ciljem da se onemogući uvid u stvarni broj napravljenih usluga. Usluge je naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsko plaćanje ili je izdao račun ali ga nije dostavio službi ustanove radi provedbe u knjigovodstvu.

Sumnjiči ga se da je to radio ciljano kako bi novac mogao protupravno zadržati za sebe i tako si osigurati imovinsku korist. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu je prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.  

Najčitaniji članci