News

Komentari 97

Podjele: Prema slabijima grubo, a prema moćnima lijepo...

Podjele:  Prema slabijima grubo, a prema moćnima lijepo...

Neke djelatnice AMK Siget ‘nisu ga smjele pogledati u oči’, a druge žene tvrde da je prema njima bio izrazito uljudan i šokirane su optužbama protiv njega

Na svim je ustima ime Škaro. U Zagrebu se o njemu mogu čuti vrlo oprečne priče koje otkrivaju dva lica. Koje je pravo?

Dio prijatelja vjeruje u urotu protiv domoljuba. I sam se pred policijom pravdao da mu namještaju. Recenzent i promotor Škarinih knjiga Slaven Letica rekao je da je “šokiran i užasnut viješću” o optužbama tog “velikog vjernika i plemenitog čovjeka uvijek spremnog braniti slabije i ranjive”. Ćiro Blažević je otvoreno rekao da je “šokiran slučajem” u kojem prepoznaje “atmosferu linča”, dok je za ženu koja je optužila Škaru rekao kako je vjerovao da je dama.

“Ako bi uočio da se naspram njega nalazi samosvjesna, moćna, emancipirana žena, kojoj ne može ništa, ponašao se pristojno, čak snishodljivo. Drugo lice pokazivao je prema ženama koje nisu bile moćne ili su bile u nekom odnosu ovisnosti, submisivnosti”, otkrivaju nam sugovornice koje su se i poslovno i privatno susretale sa Škarom.

Izvor iz AMK Siget, koji je poželio ostati anoniman, rekao nam je: “Neke djelatnice AMK Siget nikad ga nisu smjele pogledati u oči kad bi ušle u kancelariju. Ako su bile mlade, nesigurne, neizgrađene i nezaštićene, prema njima se postavljao drukčije”.

Na poslovnim sastancima na koje su dolazili gosti izvan AMK, znali su biti iznenađeni atmosferom u klubu. U njoj je, nastavlja naš izvor, bilo mnogo “elektriciteta”, a Škaro je nabacivao kojekakve aluzije.

Damir Škaro se savršeno uklopio u naš politički i vrijednosni sustav. Vrlo rano je shvatio da politika otvara sva vrata, a kako je silno želio društveno priznanje, najprije je magistrirao, a potom i doktorirao. Objavljivao je, navodno i pisao, knjige. Kroz njegov klub u Sigetu prodefilirala je duga kolona uglednika, uglavnom iz HDZ-ove i Bandićeve galaksije, ljudi koji dijele zajedničke vrijednosti - odanost domovini, obitelji, Crkvi i vjeri.

Slučaj je, naravno, otvoren i na kraju se može ispostaviti bilo što. Billu Cosbyju suđeno je 15 godina, na kraju se pokazalo da ga tereti čak 15 žena i prije mjesec dana dobio je 10 godina. Harveyja Weinsteina optužili su deseci žena. Vice Vukojević je bio prozivan zbog navodnog silovanja, ali se optužba pokazala izmišljenom. Kod nas je zbog “ličkog rukovanja” osuđen samo Joso Mraović, koji se nakon odležanih 20 mjeseci vratio u HDZ.

Najčitaniji članci