Obavijesti

News

Komentari 0

'Radit ćemo na svim pozitivnim stvarima te ćemo uvijek biti uz najpotrebitije. To nam je bitno'

'Radit ćemo na svim pozitivnim stvarima te ćemo uvijek biti uz najpotrebitije. To nam je bitno'
8

Grupacija je tako lani izdala zelenu obveznicu vrijednu pola milijarde eura, od čega je 80 posto bilo namijenjeno za ulaganja u zelene projekte, a 20 posto za projekte od društvenog značaja, rekla je šefica Uprave

VIDEO

Grupacija broji oko 50 društava u 30 zemalja, imamo više od 25 tisuća zaposlenika i više od 22 milijuna klijenata, a lani smo zabilježili ukupnu premiju od 11 milijardi eura, što je 5,5 posto više u usporedbi s 2020. Izjavila je to predsjednica Uprave Vienna Insurance Group (VIG) Elisabeth Stadler, koja je u Zagrebu predstavila strategiju rada njihovog društva te se osvrnula na poslovne rezultate Grupe i Wiener osiguranja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vox populi - poskupljenje

Pokretanje videa...

vox populi - poskupljenje VIDEO

- Bolji rezultati ostvareni su i kod ostalih ključnih pokazatelja, pa je tako dobit prije oporezivanja grupacije iznosila 511 milijuna eura, što je na godišnjoj razini skok za 48 posto, dok omjer solventnosti kompanije iznosi 250 posto, 15 posto više u odnosu na 2020. - rekla je Stadler i dodala kako su pokazali da se mogu oduprijeti krizama u u izazovnim vremenima, uključujući i pandemiju, inflaciju i rat u Ukrajini.

- Pozitivnom poslovanju značajan doprinos su dali i rezultati Wiener osiguranja, hrvatske podružnice VIG-a, koje je lani po prvi puta zabilježilo zaračunatu bruto premiju veću od milijardu kuna. Točnije, zaračunata bruto premija iznosila je 1,2 milijarde kuna, što je skok od 23 posto u odnosu na 2020. godinu, uz ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 11 posto, što isključuje zaračunatu premiju hrvatskih osiguravatelja ostvarenu na području EU-a. Pritom se Wiener osiguranje pozicioniralo na drugo mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja po ukupnom premijskom prihodu, a na prvo mjesto po prodaji životnih osiguranja - dodala je Stadler. 

Stadler, koja je prvi put došla u posjet Wiener osiguranju, predstavila je i strategiju grupacije za razdoblje do 2025., koja se temelji i na daljnjem jačanju i proširenju vodeće tržišne pozicije u srednjoj i istočnoj Europi, kako putem organskog rasta, tako i putem akvizicija.

Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG potpisali ugovor o suradnji
Hrvatski rukometni savez i Wiener osiguranje VIG  potpisali ugovor o suradnji

- VIG na tržištu srednje i istočne Europe drži tržišni udio od oko 19 posto, a cilj je da na svim pojedinim tržištima tih zemalja, osim Slovenije, do kraja 2025. bude barem među tri vodeća društva. u Hrvatskoj je taj cilj već ostvaren, kao uostalom i na oko 60 posto tržišta tih zemalja. Drugi ključni cilj strategije odnosi se na stvaranje održive vrijednosti, što podrazumijeva financijske parametre za održivo osiguranje financijske stabilnosti i profitabilnosti grupe, dok treći cilj u fokus održivost, odnosno postizanje ESG ciljeva za društvo, klijente i zaposlenike - rekla je Stadler te istaknula da i osiguravajuća društva mogu dati doprinos zaštite okoliša i klime.

- VIG to čini poticanjem ulaganja u obnovljive izvore, energije, zelene obveznice i slično. Grupacija je tako lani izdala zelenu obveznicu vrijednu pola milijarde eura, od čega je 80 posto bilo namijenjeno za ulaganja u zelene projekte, a 20 posto za projekte od društvenog značaja - istaknula je Stadler.  Na kraju je Stadler Upravi Wiener osiguranja uručila i brončanu Günter Geyer nagradu za društvenu osviještenost i doprinos društveno odgovornom poslovanju, za aktivnosti u prošloj godini.

Günter Geyer nagrada dodjeljuje se od 2012. godine članicama VIG Grupe, a kako je istaknuto, Wiener osiguranje je nagrađeno zbog brze i učinkovite podrške ljudima pogođenima potresima kod Siska i Petrinje, kao i zbog dugoročne predanosti poboljšanju kvalitete života djece u riziku od siromaštva i zanemarivanja. Nagradu je primila predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG Jasminka Horvat Martinović, koja je izrazila zadovoljstvo što je VIG opet prepoznao društveni angažman Wiener osiguranja, s obzirom da je društvo prije nekoliko godina dobilo i zlatnu nagradu.

Ovo su godine kad uspjeh ovisi o vašoj fleksibilnosti: Je li vam 2021. bila majka ili maćeha?
Ovo su godine kad uspjeh ovisi o vašoj fleksibilnosti: Je li vam 2021. bila majka ili maćeha?

- Wiener i naši zaposlenici će nastaviti s aktivnim angažmanom, težiti pokretanju pozitivnih promjena u okruženju i pružati pomoć onima kojima je najpotrebnija, pri čemu je projekt Wiener Zmajstori te razvoj Wiener Wolonterskog kluba, osnovanog lani, a koji je krajem godine brojao oko 220 članova, što čini oko trećine zaposlenika. U sklopu nagrade, Wieneru je dodijeljen iznos od 20 tisuća eura za razvoj postojećih i novih društveno odgovornih projekata, pa tako i za podršku Debri, društvu oboljelih od bulozne epidermolize - rekla je Horvat Martinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.