Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

'Radnici će sve više trebati sindikate jer će biti izoliraniji'

Krešimir Sever izabran je za još jedan mandat predsjednika NZS-a. Socijalni dijalog je obostrana komunikacija, a ne oni govore mi slušamo, poručuje

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13 komentara

Zastupnici sindikata udruženih u Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) u utorak su ponovno za predsjednika na četverogodišnji mandat izabrali Krešimira Severa.

Na 6. redovitom saboru u Zagrebu, među ostalim, provedeni su izbori za tijela NHS-a. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Suda časti za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Krešimir Sever pozvao je na zbijanje i čvršće povezivanje hrvatskih sindikata kako bi mogli primjereno odgovoriti na izazove koje će donijeti daljnja liberalizacija radnog zakonodavstva.

- Moramo prepoznati svoju ulogu za nadolazeće vrijeme i jačati sustave kolektivnog pregovaranja i zaštite na radu jer nas očekuje daljnja liberalizacija Zakona o radu. Također, trebamo objasniti poslodavcima i vlastima da socijalni dijalog ne znači da oni govore, a mi slušamo, nego je to obostrana komunikacija, poručio je Sever.

ŠTRAJK U CIJELOJ HRVATSKOJ 'Ovaj posao rade fanatici, dosta je podcjenjivanja nastavnika!'

Ustvrdio je kako će radnici sve više trebati sindikate jer će biti sve izoliraniji i usamljeniji i time pogodni da se preko njihovih leđa bogate oni koji su i do sada dobro živjeli od njihova rada.

Å ibenik: U cijeloj hrvatskoj danas traje Å¡trajk u Å¡kolama POZIVAJU NA JEDINSTVO Sastale se nastavničke grupe: 'Sve ovo nadišlo je sindikate!'

Po njegovu sudu, sindikati izvan sindikalnih središnjica koji k tome nisu reprezentativni teško će moći opstati ako se uskoro ne udruže. Ocijenio je da je upravo zajedništvo sindikata pridonijelo uspjehu inicijative '67 je previše' i na tom primjeru treba učiti kad je riječ o nacionalnom zakonodavstvu i propisima te kolektivnim pregovorima na svim razinama. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message