Obavijesti

News

Komentari 34

'Dalmacijavino će vjerojatno u stečaj, ponuda je neozbiljna'

'Dalmacijavino će vjerojatno u stečaj, ponuda je neozbiljna'
5

Radnici dviju posrnulih tvrtki prosvjeduju ispred Ministarstva gospodarstva. Žele da im se isplate zaostale plaće. Primili su ih Mirando Mrsić i T. Obradović Mazal

VIDEO

Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade, je u utorak izjavio kako će se za Dalmacijavino najvjerojatnije pokrenuti stečajni postupak jer vjerojatno neće doći do njegove prodaje tvrtki Traubi jer je ponuda neozbiljna i manjkava, piše business.hr.

Čačić je rekao i kako se nada da će se naći rješenje za radnike Diokija. Dodao je i kako se mora mijenjati zakon o stečaju jer je nedopustivo da radnici budu u stečajnom postupku u 2. ili 3. redu naplate. 

Radnici Dalmacijavina i Diokija zajedno prosvjeduju

U Zagreb je autobusima krenulo oko 200 nezadovoljnih radnika Dalmacijavina. Prosvjeduju ispred Ministarstva gospodarstva. Radnici, koji nisu primili pet plaća, očekuju da ih primi netko od odgovornih. Očekuju i odgovor na pitanje što će biti s privatizacijom te tvrtke. 

Pred Ministarstvom gospodarstva susreli su se s radnicima Diokija koji su nakon prosvjeda na Trgu bana Jelačića došli pred Ministarstvo. Tražili su da ih primi ministar Radimir Čačić. Prema zadnjim informacijama radnike Diokija je primio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a radnike Dalmacijavina zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal. 

Za Dalmacijavino bi se trebao sastaviti kupoprodajni ugovor, koji bi trebao sadržavati plan rekonstruiranja i kvalitetno jamstvo. Radnici će vjerojatno do petka dobiti dvije plaće.

U slučaju Diokija zadovoljena su dva od tri zahtjeva sindikata. Jedan je deblokada računa i pokretanje proizvodnje, a drugi je nastavak rekonstruiranja tvrtke u sljedeća dva mjeseca. Treći zahtjev, tj. isplata plaća, još nije zadovoljen. Plaću će početi isplaćivati nakon što se pokrene proizvodnja, proda se roba i zaradi novac za isplatu.

Tamara Obradović Mazal kazala je da u sljedećih 60 dana nastupa plan rekonstruiranja tvrtke, ali kako to nije samo na Vladi već i na upravi Diokija, koja mora dovršiti plan rekonstruiranja. Vlada će pomoći dnevnim praćenjem poslovanja Diokija te će po isteku tih 60 dana imati jasnu sliku kako tvrtka stoji. Dioki ne radi već više od pola godine, a otprilike 900 radnika nije primilo plaće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi