Obavijesti

News

Komentari 80

Radnici blokirali zgradu, Linić poručio: Nećemo razgovarati

Radnici blokirali zgradu, Linić poručio: Nećemo razgovarati
6

Radnici su spontano reagirali nakon što od direktora nisu dobili odgovore kad će dobiti zaostale plaće. Ministar Linić rekao je kako s radnicima neće razgovarati

VIDEO

Ponovo problemi u Diokiju. Stotinjak radnika je, naime, u utorak ujutro blokiralo upravnu zgradu na zagrebačkom Žitnjaku nakon što su iz nje potjerali direktora Lea Dolezila. Predstavnik sindikata Srđan Perković izjavio je kako je sve prošlo bez nasilja i da su radnici spontano reagirali nakon što od Dolezila nisu dobili odgovore kad će dobiti svoje zaostale plaće i otpremnine. 

Perković je najavio blokadu rada uprave dok ih ne primi netko iz Vlade, a najbolje da to bude ministar financija Slavko Linić, budući da je tvrtka  u predstečajnoj nagodbi. 

- Već smo organizirali dežurstva. Izmjenjivat ćemo se, a oni više ovdje nogom neće stupiti - govori Perković.

Radnici su, kaže, spontano reagirali nakon što od direktora nisu dobili odgovore kad će dobiti svoje zaostale plaće i otpremnine.

- Tu je i bivših 300 radnika koji čekaju sedam zaostalih plaća i otpremnine, a i 120 njih koji još rade i kojima duguju 11 plaća. Uprava koja ništa ne radi ovdje ne treba ni boraviti - naglašava Perkovićev kolega Bojan Kovačić.

Dioki se nalazi u predstečajnoj nagodbi. Prvo ročište za ispitivanja tražbina vjerovnika održano je 25. travnja, a na njemu su banke iskazale nepovjerenje prema planu restrukturiranja kojeg je ponudio Ivan Čermak.

- Presporo se sve odvija, ne zna se kad će biti drugo ročište. Da Čermak dođe i pokrene stvari čeka 120 ljudi. No dotad treba živjeti. Dolazimo na posao svaki dan, pazimo pogone i zemljište. Pa da nam se barem isplate dvije ili tri plaće. I bit ćemo tu, i bit ćemo uporni dok se ne dođe do rješenja. Očekujemo da nas primi ministar Slavko Linić. Jer mi moramo preživjeti dok traje ta nagodba. Čuvamo imovinu za budućeg vlasnika, ali dajte nam neka sredstava da preživimo - ističe Perković.

- Vlada za nas nije dosad učinila ni osnovno, a to je da spriječi ovrhe na naše račune i imovinu dok traje predstečajna nagodba. A nama su računi blokirani i ovrhe nam sjedaju na imovinu. Eto, nisu nam mogli ni u tome izaći u susret - očajan je Kovačić.

Podsjetimo, radnici Diokija i Dine mjesecima nisu primili plaće, a zapela je i predstečajna nagodba za te dvije tvrtke. Prvo ročište je bilo 25. travnja, a banke su tada iskazale nepovjerenje prema planu restrukturiranja kojeg je ponudio umirovljeni general Ivan Čermak, koji je zainteresiran za preuzimanje tvrtki.

Linić: Nećemo razgovarati s radnicima

Probleme radnika Diokija komentirao je i ministar financija Slavko Linić. 

- Nećemo razgovarati s radnicima, Vlada je previše vremena potrošila na zahtjeve radnika. Nećemo razgovarati sve dok traje predstečajna nagodba jer nemamo nikakav odgovor za njih - rekao je Linić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu