Obavijesti

News

Komentari 28

Država pokreće stečaj Diokija ako se Vlada i banke ne slože

Predstavnik sindikata Diokija rekao je da su se s ministrima dogovorili da će država pokrenuti stečaj s preustrojem ako se ne potpiše sporazum o restrukturiranju

VIDEO

Predstavnici sindikata Diokija u utorak popodne su se sastali s ministrima Mirandom Mrsićem i Slavkom Linićem.

- Dogovorili smo da ako se do 31. ožujka Vlada i banke ne dogovore i ne potpišu sporazum o restrukturiranju tvrtke da će onda država biti ta koja će pokrenuti stečaj s preustrojem - kazao nam je Srđan Perković.

Josip Pavelić, glavni povjerenik  Sindikata ENK Dioki rekao je za Dnevnik 3 HTV-a kako se na sastanku s ministrima razgovaralo o realizaciji njihovih zahtjeva. 

- Više od mjesec dana je prošlo, a rješenja nema. Očekivali smo isplatu i restrukturiranje, a dobili smo uvjeravanja da će se Vlada aktivno uključiti u restrukturiranje Diokija - rekao je Pavelić. Dodaje kako su osuđeni vjerovati nadležnima, ali obećanja koja su ranije dobivali nisu ispoštovana. Kaže kako je vjeruje da će radnici biti zadovoljni.

Ljutit i razočaran radnik Diokija Boris Žajgar jutros je blokirao glavni ulaz u upravnu zgrade tvrtke. Kaže da više nema od čega živjeti jer zadnjih pet mjeseci radnicima Diokija nije isplaćena plaća. Potporu su mu došle dati i kolege koji također, ističu, već mjesecima nemaju od čega živjeti. Popodne su mu se pridružila još trojica kolega. 

- U firmu, u proizvodni pogon pustit ću svakoga, ali u Upravu ne puštam nikoga jer su oni krivi za ovu bezizlaznu situaciju u kojoj se nalazimo. Ovdje ostajem sve dok na papiru ne vidim da su mi zaostale plaćene uplaćene na račun. Imam malu djecu, nemam za pelene, nemam za hranu - očajan je Žajger koji već osam godina radi kao vatrogasac u Diokija.

Predstavnik sindikata Srđan Perković ističe kako pogoni već šest mjeseci ne rade, računi su blokirani, a da svi pregovori koje su dosad imali s Vladom nisu dali nikakav rezultat

- Pregovori se stalno odvijaju, mnoga su obećanja dana. Vjerovali smo i nadali se da će se proizvodnja nastaviti, ali zasad ništa od toga. Ne možemo više izdržati. Donedavno smo 90 posto svojih proizvoda izvozili, da bi sada, zbog blokade računa, bili bez posla, i plaće. Želimo da država pokrene stečaj, da nas preustroji da nastavimo s proizvodnjom jer naš vlasnik Robert Ježić to nije u stanju napraviti - kazao je Perković. 

Vidonija Miletić Puklavec, predsjednica Uprave kaže da su radnici s punim pravom ogorčeni jer je Dioki još prije godinu dana počeo s procesom restrukturiranja, ali da do sada ništa nije napravljeno. 

Mrsić: Inzistiramo na isplati plaća

Inzistiramo na isplati plaća i otpremnina i programu restrukturiranja i konsolidacije i sve to treba završiti do 31 ožujka. Ne postigne li se dogovor s vjerovnicima Dioki ide u stečaj, rekao je u utorak Mirano Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava. Dodao je kako male nade vidi u nastavku proizvodnje na Krku dok je proizvodnja etana u Zagrebu upitna, piše HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)