Obavijesti

News

Komentari 69

Radnici HAC-a našli 20.000 kn: 'Nije bilo rasprave što učiniti'

Radnici HAC-a našli 20.000 kn: 'Nije bilo rasprave što učiniti'
1

Nama je prozujalo da vlasnici sigurno nije lako, tu su dokumenti, novac, to bi trebalo vratiti. Nismo dvojili ni sekunde, ispričao je Mario Bašić koji je s kolegom našao torbu s novcem

VIDEO

Imali smo dojavu iz Centra za nadzor na cesti. Bilo je nekakvo smeće, mi smo izašli i pokupili smo nekakvu torbu. Ušli smo u auto, otvorili, kad ono dokumenti, novac, kartice, telefon, tablet, započinje priču Mario Bašić, djelatnik ophodnje ceste HAC-a.

On je s kolegom Mirom Bulatom u srijedu oko 12.30 sati na 331. kilometru autoceste u smjeru Zagreba pronašao manju torbu koja je pripadala stranoj državljanki. Unutra je bilo oko 20.000 kuna, dio u eurima, dio u dolarima, nešto ruskih rubalja i nešto kuna. 

- Samo smo se pogledali. Obojica smo znali što treba učiniti s tim. To je nečiji novac, netko je to zaradio. Pokušali smo ih kontaktirati preko vizitke, no neuspješno, pa smo predali našem info centru da to riješi - rekao je Mario. 

Info centar HAC-a je pozvao policiju i sve je vraćeno vlasnici. Kako kaže Bašić, u pitanju je bila turistkinja iz Rusije, na godišnjem odmoru. Pretpostavljaju da je putovala motorom te da je torba koja je ispala, bila za sve vrijedne stvari.

- Nama je prozujalo da njoj sigurno nije lako, tu su dokumenti, novac, to bi trebalo vratiti. Nismo dvojili ni sekunde, bilo je oko 2000 eura, oko 100 i nešto dolara, nešto ruskih rubalja, kuna... bogata turistkinja - smije se Mario.

U torbi je bilo više novčanika, a turistkinja se, navodno, vraćala s puta kada je bez njih ostala. Mariove i Mirine kolege su im rekle da bi svi napravili isto.

- Nije ti svejedno, tuđi dokumenti, novac. Jednom sam i ja izgubio novčanik s 1000 kuna i bio sam zahvalan što sam bar dokumente dobio natrag - kaže.

Za Ruskinju se nada da će iz naše zemlje ponijeti lijepe uspomene i da će se opet vratiti. 

HAC. Ponosni smo na naše radnike

Hrvatske autoceste izvijestile su kako su dvojica njihovih radnika u ophodnji iza odmorišta Vrpolje u smjeru Zagreba u srijedu iza podneva pronašli torbu u kojoj su bili dokumenti i novac u protuvrijednosti od oko  20.000 kuna. Odmah su obavijestili policiju kako bi što prije pronašli vlasnicu koja je strana državljanka.

- Ponosni smo na naše radnike, ophodara Marija Bašića i vozača Mira Bulata, jer su odgovorni i pošteni ljudi.  Ovo nije prvi slučaj da naši radnici na autocesti pronađu izgubljeni novac i dokumente. Koristimo ovu priliku kako bismo podsjetili naše korisnike da provjere svoje stvari i dokumente  tijekom putovanja, naročito prilikom odlaska s odmorišta - kažu u HAC-u.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa