Obavijesti

News

Komentari 121

Drpić: Pozdravljam Ostojića i poručujem mu da se ne igra

Drpić: Pozdravljam Ostojića i poručujem mu da se ne igra
6

Drpić se i dalje protivi stečajnom upravitelju Ivi Bućanu. Smatra da je on 'padobranac i igrač Brune Orešara zbog kojega se Jadrankamen i našao u ovoj situaciji

VIDEO

Komentar ministra policije Ranka Ostojića na Facebooku Vlade dodatno je razgnjevila radnike Jadrankamena, čiji sindikalni čelnik Tonči Drpić Ostojiću šalje pozdrave, ali i poručuje da se ne igra.  Drpić poručuje da je Ostojić jedno pričao dok je bio u oporbi, a drugo priča sada. 

- Ma nemam komentara, katastrofa je to što on piše! Pa meni su policajci opkolili kuću, pa kakva je to država!? Godinama podnosimo prijave i što on uopće zna o Jadrankamenu? Recite mu da sam ga puno pozdravio i da se ne igra! - rekao je Drpić, javlja tportal.

Drpić je, inače, u petak bio na razgovoru u splitskoj policiji zbog službenog automobila Jadrankamena kojeg je trebao vratiti, a nije, a zbog čega je jučer priveden i još jedan sindikalist Marko Eterović, kojeg su nakon obrade prijavili za otuđenje tuđe stvari. 

Drpić se i dalje žestoko protivi stečajnom upravitelju Ivi Bućanu. Ponovio je da je 'Bućan padobranac i igrač Brune Orešara zbog kojega se Jadrankamen i našao u ovoj situaciji, u stečaju do kojega uopće nije ni trebalo doći. Samo to slijepci ne vide, a ako oni to ne vide, ja ne mogu više ponavljati'. 

Milanović: Žao mi je svakoga tko izgubi posao, ali zakon je zakon

Kad su u pitanju ljudske sudbine žao mi je svakoga tko izgubi posao, ali zakon se mora provoditi. Uvjeren sam da policija na Braču u četvrtak nije prekoračila ovlasti. Jednostavno, ako pravna država neće funkcionirati, Hrvatska neće biti moderna država, rekao je premijer Zoran Milanović u petak u Divuljama komentirajući događaje oko Jadrankamena.

Premijer je dodao kako za slučaj Jadrankamena ne bi rekao da se radi samo i privatizaciji i pretvorbi već o jednoj prijašnjoj praksi i poreznim evazijama. 

- SDP se godinama borio za izmjene Ustava i protiv zastara. Ali, što je bilo, bilo je. Ono što bude moguće kaznit ćemo, a ono što ne, nećemo - rekao je Milanović.  

Ostojić: Novodni vođa im se skriva u kući i halucinira

Inače, veselo je bilo i na Facebook stranici Vlade na kojoj je svoj živopisan komentar na događanja pred Jadrankamenom ostavio ni manje ni više već ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. 

Ministar je oko jedan sat u noći ostavio komentar koji prenosimo u cjelosti: 

"Evo sad jedan komentar, nakon 18.4. kad je spriječen ulazak stečajnog upravitelja u Jadrankamen, jučer je temeljem zahtjeva suda radi očekivanog otpora upućeno 73 policijska službenika da provedu istu odluku... Firma ima 123 milijuna kuna duga za koji nitko nije pisnuo ranije. Orešar koji nije više vlasnik samo je 20 godina bio tamo. Sad su neki shvatili da je on taj..., možda su mogli primijetiti prijavu iz 2000. godine ili onu za nova 24 milijuna kuna od prije dva mjeseca. Ali to ne mijenja puno važnije. Čemu kamenje, prijetnje krvlju, letve, krađa auta, napadi i vrijeđanje policajaca, rušenje stabala. I onda se navodni vođa sakrije u kući, izvještava o desantu, ima halucinacije i ponovit će skrivanje kad ponovo ukrade auto i izbaciti djecu i žene da ga štite, a on će kao pravi sindikalni vođa pod krevet pričati o specijalcima i uporno šutjeti koliko mu je godina bez da zucne da je Orešar bio vlasnik".

Radnici stigli ujutro u pogon i nastavili raditi

Radnici Jadrankamena u petak su rano ujutro došli u pogon i nastavili raditi svoj posao. Iz Nezavisnog sindikata Jadrankamena kažu kako nije bilo nikakvih problema prilikom ulaska u tvornicu. Vođa sindikata Tonči Drpić kazao je kako ujutro nije mogao biti u Pučišćima jer je morao na obavijesnu razgovor u policiju. 

Drpić je u razgovoru za Hrvatski radio kazao kako radnici samo žele raditi a ne da 'stečaj traje 10 godina što bi se vrlo lako moglo ostvariti'. Rekao je kako radnici još čekaju odluku Vrhovnog trgovačkog suda na njihovu žalbu na otvaranje stečaja i da će poštovati odluku koju sud donese.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije