Obavijesti

News

Komentari 0

Radnici KIO Keramike i drugu će noć provesti u šatorima

Radnici KIO Keramike i drugu će noć provesti u šatorima
1

Radnici ne odustaju od zahtjeva da im Vlada RH ili Trgovački sud u Bjelovaru, od 46 milijuna kuna ostvarenih prodajom imovine stečajnog dužnika, njihove bivše tvrtke

VIDEO

Na orahovačkim ulicama večeras se temperatura zraka spustila na 5 stupnjeva, a poslije ponoći živa u termometru past će i ispod ništice. No, to ni najmanje ne smeta otpuštenim radnicima 'KIO Keramike' u Orahovici, koji su u subotu u 11 sati započeli prosvjed u središtu Orahovice. Drugu noć provode pod šatorom grijući se drvima koje su sami u vrećama donijeli iz svojih kuća i ne odustaju od zahtjeva da im Vlada RH ili Trgovački sud u Bjelovaru, od 46 milijuna kuna ostvarenih prodajom imovine stečajnog dužnika - njihove bivše tvrtke, isplate 16 milijuna kuna potraživanja za neisplaćene naknade, plaće i otpremnine.

Darovali ih i bivši direktori: Kolarić donio 5 litara vina, a Krmpotić 100 kuna  

Potporu u ostvarenju njihovih zahtjeva došli su im dati Jozo Kolarić, nekadašnji direktor koji je s radnicima i podigao i izgradio najsuvremeniju tvornicu keramičkih pločica. Kolarić je radnicima pod šator donio 5 litara vina, a prosvjednike je posjetio i bivši vlasnik i direktor Darko Krmpotić. On im je, kako tvrde radnici, darovao 100 kuna za kupovinu plina za grijanje šatora. 

Prošenjem do otpremnina

Pred šator su radnici stavili dvije posude u koje im građani udjeljuju dobrovoljne novčane priloge s kojima pokušavaju podmiri manji dio troškova.  Na karton su ispisali i svoju dnevnu prehranu. Za doručak tablete za smirenje Helex i Praxiten, za ručak  Jacina krumpir salata, a za večeru Hrvatski sendvič sastavljen od dvije prazne kriške kruha…

Ne možemo školovati djecu, platiti režije…

– Nećemo odustati od svojih zahtjeva jer smo svi u dugovima, ne možemo školovati djecu, plaćati režije niti živjeti bez novca koji smo, sukladno hrvatskim zakonima, pošteno zaradili, kaže Marijan Vučinić, tajnik Udruge vjerovnika i bivših radnika 'KIO Keramike' koju je prošlog petka na javnoj dražbi kupila tvrtka 'Keramika modus' iz Vojnića.  

Obespravljenim i osiromašenim radnicima, kojima su sudbine slične radnicima Đakovištine, a koji su se uspjeli izboriti za svoje novce, danas su prilazili mnogi prolaznici i hrabrili ih da ustraju najavljujući da će im se pridružiti u ostvarenju opravdanih zahtjeva. Punu potporu dala im je i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, jer je najveći broj prevarenih radnika sudjelovao u Domovinskom ratu. I gradonačelnik Orahovice Josip Nemec na njihovoj je strani i pruža im pomoć i potporu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.