Obavijesti

News

Komentari 82

R. Čačić: Neću primiti radnike RIZ-a, jer za to nema potrebe

R. Čačić: Neću primiti radnike RIZ-a, jer za to nema potrebe
11

Prosvjedom radnici traže provedbu programa radničkog dioničarstva te obustavu bilo kakvih imenovanja novih NO-a i Uprave RIZ-a dok se taj program ne ostvari

VIDEO

Planiramo biti ovdje dok nas netko iz Vlade ne primi i sjednemo za stol. Želimo privatizirati tvrtku i da radnici dobiju dionice - kazala je Marina Glokević, glavna sindikalna povjerenica u RIZ Odašiljačima i članica radničkog vijeća. Dodala je da se bore protiv političkog uplitanja u tvornicu jer su im nedavno postavili tri člana uprave umjesto dugogodišnjih radnika Bijelića i Planinića.

- Socijalni dijalog se ne vodi na ulici. Vlada kao da ne želi odgovoriti na naše pozive i dopise. Otvorili su Markov trg da radnici tu turistički dođu. Čekamo već nekoliko mjeseci. Dajte nam mogućnost da vlastitom pameću prehranjujemo obitelj odnosno da kroz radničko dioničarstvo zarađujemo za kruh. Ne tražimo ništa od države, već samo da vrati radnicima njihovo. Budući da nitko ne reagira, ostaje nam samo ovaj geto na Markovu trgu i da se svojim glasovima radnici izbore - kazao je Mladen Novosel iz sindikata SSH.

Čačić je smo projurio pored radnika i uletio u zgradu Vlade. Nakon nekog vremena Čačić je pozvao novinare na tiskovnu konferenciju.

- Neću primiti radnike RIZ-a jer nema potrebe. Razgovaralo se u više navrata. Dionice su dobili 1993., nakon pretvorbe i privatizacije, a onda su ih prodali. To je tvrtka koja posluje s gubitkom, a Vlada je odgovorni vlasnik. Ući ću u poslovne knjige i vidjeti kakvo je poslovanje te imenovati upravu kako bih pokrenuo posao - rekao je Čačić na tiskovnoj konferenciji u Vladi dok su pred zgradom prosvjednici iz RIZ-a čekali sastanak s njim.

Radnici su ogorčeni.

- Radnici žele razgovarati, no netko ima toliko bahatosti i besramnosti da može reći da ne želi razgovarati. Ako žele Španjolski i Grčku, dobit će je - kazao je Novosel.

- Većinski dio nadzornog odbora postavlja Fond za privatizaciju, a to su nestručni ljudi. Ako se dozvoli da nestručni ljudi imenuju članove, to je kraj RIZ-a - dodao je Bijelić. Radnici su u podne otišli s Markova trga natrag u tvornicu.

- Idemo raditi - kazali su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...