Obavijesti

News

Komentari 83

Radnici KIO Keramike traže isplatu 16 mil. kn otpremnina

Radnici KIO Keramike traže isplatu 16 mil. kn otpremnina
4

Gradonačelnik Orahovice kaže da država mora pronaći i 16 mil. kuna za radnike, koji kažu da će blokirati ceste i prugu, ako se ne postupi kao u slučaju Đakovštine

VIDEO

Više od 200 otpuštenih radnika propale tvrtke KIO Keramika u stečaju u subotu je u središtu Orahovice podiglo šator u kojemu će, sve do ispunjenja svojih zahtjeva, mirno prosvjedovati i tražiti od Vlade da i prevarenim radnicima ove tvrtke isplati otpremnine, naknade i neisplaćene plaće u iznosu većem od 16 milijuna kuna. Ako Vlada prema njima ne postupi kao i prema radnicima Đakovštine radnici su najavili da će vrlo brzo blokirati državnu cestu D2 u Orahovici i željezničku prugu u Zdencima, te na taj način skrenuti pažnju nadležnih državnih institucija i javnosti na nečuvenu pljačku koja se dogodila u Orahovici. 

-Iako se u KIO Orahovici dogodila najveća pljačka u gospodarstvu Hrvatske, nitko za to ne odgovara. Ako je država u KIO Keramiku mogla uložiti više od 300 milijuna kuna, a poduzeće je propalo, onda država mora pronaći i 16 milijuna kuna da obešteti radnike koji su, ni krivi ni dužni, ostali bez radnih mjesta i bez svojih otpremnina - kaže gradonačelnik Josip Nemec koji u potpunosti podržava prosvjed radnika. 

Prosvjed će trajati sve do ispunjenja zahtjeva, potvrdili su prosvjednici koji svaki sat dobivaju potporu sugrađana.  Predsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Ivan Mužar uvjeren je da će premijerka Jadranka Kosor ostati dosljedna te da će, kao i u slučaju prevarenih radnika Đakovštine, pronaći novac i isplatiti prevarene radnike KIO Keramike koji sa svojim obiteljima jedva spajaju kraj s krajem . 

Sličnu sudbinu doživjeli su i radnici u prezaduženoj slatinskoj tvrtki Gaj FM koji potražuju više od 20 milijuna kuna, pa su i oni za 2. studenog najavili prosvjed sa zahtjevom da im Vlada isplati potraživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer