Obavijesti

News

Komentari 21

Konzum i Spar nagrađuju svoje zaposlenike zbog novih uvjeta

Konzum i Spar nagrađuju svoje zaposlenike zbog novih uvjeta
1

Nagradu će dobiti 9000 Konzumovih zaposlenika u prodavaonicama, online prodaji, skladištima, u Velpro centrima te u prijevozu u lancu opskb. Dodatak će iznositi 15 posto po odrađenom satu.

VIDEO

U znak zahvalnosti zaposlenicima na ogromnom radu i trudu u prethodnom razdoblju, uprava Konzuma donijela je odluku o isplati dodatka za posebne okolnosti na radu od 15 posto po satu na odrađenu satnicu. Ponosni smo na sve naše zaposlenike koji su proteklih dana bili pod iznimnim pritiskom, a osobito na one koji su podnijeli najveći teret u cilju da osiguraju što normalniji rad naših trgovina, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma. Ujedno je najavio i da će Konzum u povodu Uskrsa, koji su aktualna događanja stavila u drugi plan, i ove godine svim zaposlenicima isplatiti uskrsnicu u ukupnom iznosu od 1.000 kuna.

I Spar te Interspar odlučili su svojim zaposlenicima isplatiti bonus od 1.500 kuna neto, "u znak zahvalnosti što ulažu izniman trud kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hrane i drugih potrepština građanima", priopćeno je iz Spara.

Bonus će biti isplaćen u dva navrata - 750 kuna odmah, a preostali iznos do kraja ožujka.  

Djelatnicima koji su u bliskom kontaktu s kupcima su radi zaštite od virusa podijeljene zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva, kaže Spar u svom priopćenju.

Sigurnosne mjere i molba kupcima

Konzum je odlučio da zbog sigurnosti svih koji sudjeluju u procesu dizajna, tiska i distribucije, neće otisnuti ovotjedni i idući broj kataloga, no akcijske cijene artikala i dalje će biti istaknute na policama u trgovinama te u online katalogu.

Ujedno se, ponavlja Konzum, radi sigurnosti kupaca i zaposlenika, u cijelom lancu opskrbe, u prodavaonicama i uredskim prostorima Konzuma, uz redovite sigurnosne procedure, provode i pojačane higijenske i sanitarne mjere, kao i redovite dezinfekcije blagajni, opreme i POS uređaja. Nabavljen je i dovoljan broj zaštitnih maski i rukavica za djelatnike.

Predsjednik Uprave Konzuma ponovio je i važnost odgovornog ponašanja prilikom kupnje, koje podrazumijeva izbjegavanje bliskog kontakta i dužih zadržavanja u trgovinama te prednost beskontaktnom plaćanju karticama.

- Trebamo i pomoć i suradnju kupaca. U ime svih zaposlenika molim ih da budu pažljivi tijekom kupnje – razumijemo da su zabrinuti, no molimo da imaju na umu da kupnja više proizvoda nego što im je potrebno može značiti da će drugi kupci ostati bez mogućnosti da i sami kupe taj isti proizvod. Na svima je nama odgovornost da kupujemo koliko je nama i članovima našeg kućanstva potrebno i svega će biti dovoljno ako u ovome svi budemo racionalni i razboriti, rekao je Ledić.

Dovoljno robe na policama i u skladištima

Konzum  naglašava kako su njegove trgovine i dalje, unatoč pojačanoj potražnji, dobro opskrbljene te su skladišta opremljena zalihama dovoljnima i za daljnje povećanje prometa. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Bio je čovjek bez identiteta, a danas je najsretniji na svijetu
'PROCVJETAO' U ZAGREBU

Bio je čovjek bez identiteta, a danas je najsretniji na svijetu

Sajid Kešić, muškarac koji je bio bez identiteta punih 36 godina, procvjetao je nakon što je bolnicu na Rabu zamijenio zagrebačkim Centrom za rehabilitaciju

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim
PRONAŠAO OBITELJ

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim

DNK analiza je potvrdila da je Nisvet Kešić brat bezimenog čovjeka iz rapske bolnice kojemu je pravo ime Said. Uz Nisveta Said ima još jednog brata i tri sestre
Prvi put vam otkrivamo istinu: Kako je spašen bezimeni čovjek
DOSJE PERICA

Prvi put vam otkrivamo istinu: Kako je spašen bezimeni čovjek

Novinar 24sata Hajrudin Merdanović u intimnom tekstu otkriva kako se osjećao razotkrivajući priču o Perici Matasu, jedno od najvećih priča u njegovoj karijeri...