Obavijesti

News

Komentari 45

Radniku Čistoće pijan ozlijedio glavu, a i prije je osuđen. Sudac ga pustio da se brani sa slobode

Radniku Čistoće pijan ozlijedio glavu, a i prije je osuđen. Sudac ga pustio da se brani sa slobode

Muškarac (44), osumnjičen za teške ozljede i prisilu prema radniku, u kartonskoj kutiji ostavio je knjige, koje je želio da djelatnici Čistoće odvezu. Kad je vidio da je kutija ostala, poludio je...

VIDEO

Žao mi je što sam udario radnika, želim mu se ispričati i pomoći mu koliko mogu. Bio sam revoltiran jer opet nisu pokupili svo smeće ispred kuće. Znam da nisam trebao tako reagirati, branio se pred istražiteljima 44-godišnjak, kojega je zagrebačka policija prijavila zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prisile prema zaposleniku koji obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi.

Kako smo neslužbeno doznali, sve je krenulo 1. srpnja oko 15 sati u Sesvetskom Kraljevcu oko kartonske kutije s knjigama koje je 44-godišnjak ostavio kraj kante ispred svoga doma kako bi ih odnijeli djelatnici Čistoće prilikom odvoza papira. Trojica djelatnika koji su bili u smjeni i obavljali odvoz uredno su ispraznili kantu u kamion, no navodno nisu pokupili kutiju s knjigama. Naime, osim što je kutija, doznajemo, bila izrazito teška, ne bi to mogli učiniti ni zbog zbog visine otvora na kamionu, koji je automatiziran i sam diže i prazni kante. Čim je 44-godišnjak vidio da nisu pokupili kutiju, automobilom je krenuo za njima te ih pitao zašto nisu i to odnijeli i počeo vikati da im to nije prvi puta.

Napadača na radnika Čistoće pustili su da se brani sa slobode
Napadača na radnika Čistoće pustili su da se brani  sa slobode

Djelatnici su, doznajemo, pitali o kakvim to knjigama govori na što je on šakama nasrnuo na 52-godišnjaka pred šokiranim očima njegovih kolega koji su ga spriječili u daljnjem napadu. Nakon divljačkog napada 44-godišnjak se udaljio, a kada je čuo da ga traži policija, sam se javio u policijsku postaju. Bio je pijan, zagrebačka policija izvijestila je kako su mu izmjerili 1,3 promila alkohola u organizmu. Prvo su ga zadržali na trježnjenju, a potom nad njim dovršili kriminalističko istraživanje.

Ozlijeđenog radnika Hitna je prevezla u KBC Zagreb gdje su njegove ozljede okvalificirali kao teške i zadržali ga na liječenju. Kako doznajemo, ima frakturu jagodične kosti te natučena rebra. Osim što je u bolovima, stalno "vrti isti film" zbog čega ne može spavati. Liječnici ne odbacuju mogućnost da će mu trebati i operativni zahvat.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražilo je da se osumnjičenom 44-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, no sudac je to odbio i odredio mu mjere opreza redovitog javljanja policiji te zabrane kontaktiranja žrtve.

Naime, prema Zakonu o kaznenom postupku istražni zatvor kao mjera ograničenja slobode predstavlja najstrožu mjeru u kaznenom postupku te je sud prilikom njegova određivanja dužan voditi računa da se ne primjenjuje teža mjera ako se ista svrha može postići blažom mjerom. 

Teško ozlijedio radnika Čistoće. Tomašević oštro osudio napad: 'Očekujem najstrožu kaznu'
Teško ozlijedio radnika Čistoće. Tomašević oštro osudio napad: 'Očekujem najstrožu kaznu'

Odlučujući o prijedlogu odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora, neslužbeno doznajemo, sudac istrage uzeo je u obzir sve poznate okolnosti, kako činjenicu da je 44-godišnjak ranije uvjetno osuđen zbog prijetnje, tako i njegovo iskreno priznanje i kajanje zbog događaja. Također, riječ je o ocu četvero malodobne djece, koji skrbi i o majci.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...