Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Ramljak dobavljačima: Agrokor priznaje mjenice kao svoj dug

Taj novac po mjeničnom poslovanju je u konačnici završio u Agrokoru i mislim da taj dug Agrokor treba priznati kao vlastiti dug, kazao je Ramljak nakon sastanka s dobavljačima

Foto: Robert Anic/PIXSELL
23 komentara

Ovo je bio jedan konstruktivan razgovor. Mjenice su Agrokorov dug i Agrokor ga treba riješit. Treba se skinuti dug sa banaka i dobavljača. Na dobrom smo tragu da se u sljedeća dva dana problemi riješe, rekao Ante Ramljak, izvanredni povjerenik za Agrokor, nakon sastanka s dobavljačima u Krašu.

- Imali smo sada s dobavljačima jedan dobar, otvoren i konstruktivan razgovor po pitanju rješavanja mjeničnog dugovanja. Još jedanput ponavljam, i ponovio sam svim dobavljačima, te mjenice su Agrokorov dug. Taj novac po mjeničnom poslovanju je u konačnici završio u Agrokoru i mislim da taj dug Agrokor treba priznati kao vlastiti dug - kazao je Ramljak okupljenim novinarima ispred zgrade Kraša u kojoj je održan sastanak dobavljača i predstavnika Agrokora. 

Kako je ustvrdio, pokušava se naći rješenje kako da se obveza skine s banaka i dobavljača po pitanju tog duga, koji će onda ući u restrukturiranje, odnosno u sumu koja će biti tradžbina prema Agrokoru.

- Nemamo još konačno rješenje ali smo na dobrom tragu da ga u slijedeća dva dana pronađemo - ustvrdio je Ramljak.  

Tijekom dana, naime, iz redova dobavljača stizale su poruke zabrinutosti i nezadovoljstva,zbog, kako su navodili, postupanja pojedinih banaka prema njima u slučaju Agrokor. Kako su isticali, i dok su se neke banke od prvog dana  postavile kao partner i dio rješenja, neke su blokirale dobavljače po regresnim pravima unatoč intenzivnim pregovorima Vlade, dobavljača i banaka koji su u tijeku, dok su istodobno zamrznule svoja potraživanja prema Agrokoru.

 Pojedini dobavljači izrazili su uznemirenost zbog pokretanja naplate nedospjelih potraživanja, kao i pravnim pritiscima prema njima od strane nekih banaka, koje nastoje prijevremeno naplatiti svoja nedospjela potraživanja.

Medijima se obratio i predstavnik dobavljača Mato Škojo. 

- Pokrenuto je rješavanje. Gospodin povjerenik je bio ovdje i on čini ogromne napore da se problem mjenica riješi, kao i problem starih dugova. Mi mu vjerujemo da ce to pozitivno riješiti. Očekujemo da bi u petak mogli riješiti problem s mjenicama, rekao je Škojo.

Na upit novinara ponašaju li se banke korektno s mjenicama, Škojo je kazao da se većina banaka zasad ponaša korektno te da dobaljvači pritišću da male banke budu korektne.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message