Obavijesti

News

Komentari 10

Ranko Ostojić: Neophodna je suradnja svih policija u regiji

Ranko Ostojić: Neophodna je suradnja svih policija u regiji
0

Ministar je dodao kako je svim zemljama u regiji cilj pristupanje EU te kako će im Hrvatska pomagati u skladu sa svojim mogućnostima i prenositi svoja iskustva

VIDEO

Ministarska konferencija "Suvremeni izazovi u regionalnoj policijskoj suradnji" otvorena je u utorak u Opatiji u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i pravosuđa Švicarske konfederacije. 

U pozdravnim govorima ministrima iz 11 zemalja obratili su se Simonetta Sommaruga, švicarska ministrica pravosuđa i Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova. 

Sommaruga je naglasila potrebu za što boljom suradnjom među policijama susjednih država zbog sve većeg migracijskog pritiska, kao i organiziranog kriminala poput trgovine ljudima i krijumčarenja. 

- Danas ćemo imati dva panela. U jednom ćemo govoriti o problematici migracija u multikulturalnom društvu koji su postali poseban izazov u bližem i daljem susjedstvu pojavljuje se sve veći migracijski pritisak, druga tema je organizirani kriminal, nalazimo se na balkanskoj ruti glavnom krijumčarskom kanalu - rekao je ministar Ostojić i dodao kako će danas pronaći zajednička rješenja te pronaći načine policijske međunarodne suradnje. 

Ministar je dodao kako je svim zemljama u regiji cilj pristupanje EU te kako će im Hrvatska pomagati u skladu sa svojim mogućnostima i prenositi svoja iskustva.

- Želim istaći da je od ‘90-ih, otkad je Švicarska uvela posebne financijske programe za pomoć jugoistočnoj Europi, posebno za područje zapadnog Balkana, projekti se stalno provode i moram naglasiti što smo i u novom razdoblju nastavili sa zajedničkim projektima sa Švicarskom konfederacijom - rekao je ministar Ostojić u obraćanju medijima. Švicarska ministrica je istaknula zadovoljstvo što u borbi protiv kriminala Švicarska surađuje s Hrvatskom.

- Za Švicarsku je ovo važna regija za provođenja zajednički projekata, jer u multikulturalnim društvima postoje razne forme kriminala, danas ćemo razgovarati o instrumentima i novim metodama da se zajednički borimo protiv toga - zaključila je Sommaruga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina