Obavijesti

News

Komentari 28

Raspisuje se 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja

Raspisuje se 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja
1

Tolušić je istaknuo i kako sve mjere koje je Ministarstvo poljoprivrede u njegovu mandatu donijelo i provodi imaju za cilj povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača i obujma domaće proizvodnje

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u ponedjeljak je u Pitomači na radionici o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja istaknuo kako se raspisuje 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja za što je u ovoj godini osigurano 3,7 milijardi kuna, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

U organizaciji Ministarstva i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Pitomači je održana prva u nizu manifestacija "Naše domaće, sada i ubuduće", kojoj je cilj informirati poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj odnosno za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu, čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Nakon radionice, na radnom ručku s ministrom Tolušićem predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije - meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti u EU.

"Raspisujemo 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja za što smo u 2018. osigurali 3,7 milijardi kuna", istaknuo je Tolušić, navodeći kako je samo u Virovitičko-podravskoj županiji kroz mjere Programa ruralnog razvoja ukupno ugovoreno 420 milijuna kuna projekata.

Tolušić je istaknuo i kako sve mjere koje je Ministarstvo poljoprivrede u njegovu mandatu donijelo i provodi imaju za cilj povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača i obujma domaće proizvodnje. 

"Smatram da je uza sve zakone i pravilnike kojima smo to regulirali, potrebno stalno informirati građana o vrijednosti i kvaliteti domaće hrane. Zakon o zemljištu ovaj tjedan stupa na snagu, pa ćemo na ovim radionicama okupiti predstavnike jedinica lokalne samouprave koje kreću s izradom programa raspolaganja državnim zemljištem po kojima će raspisivati natječaje i dodjeljivati državnu zemlju poljoprivrednicima", naglasio je Tolušić.

Iz Ministarstva u priopćenju ističu kako se potrošnjom domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda izravno utječe na očuvanje, ali i daljnji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Ujedno se pridonosi povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, očuvanju ruralnih prostora i radnih mjesta, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru tako i u prehrambenoj industriji. 

"Edukacijom građana proizvodi OPG-ova su traženiji, povećala se i njihova on-line prodaja, hotelijeri uključuju domaće proizvode u svoju ponudu, raste interes za ruralni turizam, građani pažljivije čitaju deklaracije na proizvodima koje kupuju, poljoprivrednici iskazuju veći interes za HPA označavanje svojih proizvoda", zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...