Obavijesti

News

Komentari 63

Rat umjesto reformi: 'Šegon' otvorio Pandorinu kutiju jala

Rat umjesto reformi: 'Šegon' otvorio Pandorinu kutiju jala
1

Gordan Maras udario na HBOR i Branka Šegona, a Slavko Linić brani Šegona i napada Marasa preko Nade Čavlović Smiljanec. Svi oni samo misle na svoje stolice

VIDEO

Tjerala se lisica, a istjerali su vuka. Kako premijer Zoran Milanović voli poslovice, ova bi mu vjerojatno najbolje sjela za slučaj Šegon. Od sporna kredita pomoćniku ministarstva financija Branku Šegonu, preko Linićeve bezuvjetne potpore svom suradniku, došlo se do pravog rata unutar Vlade. 

Pogotovo između sektora zaduženih za pomoć gospodarstvu i financije. A poslovanje državne banke HBOR, koja je trebala biti glavna poluga oživljavanja gospodarstva, češlja kriminalistička policija. U takvom poremećenom sustavu i atmosferi, Hrvatska ulazi u tri iznimno teška mjeseca. 

Pod paskom EU moramo rezati proračun za 3,5 milijardi, smanjivati dug, povećavati prihode, osmisliti nove reforme za stabilnost države. Tu je i velik val privatizacije. A ključni ministri su zaokupljeni međusobnim ratovanjem. U kojem će biti žrtava. Od kojih bi najveća mogao biti upravo u narodu omiljeni ministar financija Slavko Linić.

- Čini mi se da se sve sprema za smjenu Linića. Ali još se odmjeravaju snage - kaže nam jedan izvor blizak Vladi. Linić više nije najdraži ministar premijera Zoran Milanovića. Posao u rušenju Linića zato je neizravno počeo upravo Zokijev čovjek Gordan Maras udarcem na HBOR koji je Šegonu dodijelio kredit.

Linić je kao predsjednik nadzornog odbora banke potpuno stao uz Šegona, tvrdeći i nakon posebnog izvješća HBOR-a da je sve u redu. Maras je u rukavicama rekao da je kredit od 31 milijuna kuna odobren mimo programa i uvjeta poslovanja.

>>> Cijeli članak pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...