News

Komentari 3

Ravnatelj bolnice u Čakovcu: 'Petomjesečna Covid pozitivna djevojčica u dobrom je stanju'

Ravnatelj bolnice u Čakovcu: 'Petomjesečna Covid pozitivna djevojčica u dobrom je stanju'

Petomjesečna covid pozitivna djevojčica kojoj su prošle subote u Županijskoj bolnici Čakovec zahvaljujući pravodobnoj intervenciji spasili život, sada je u dobrom stanju, rekao je u petak za Hinu dr. Igor Šegović

Dijete je primljeno u bolnicu u teškom stanju, s upalom pluća, ali sada je, ističe, izvan životne opasnosti.

„Malena je odlično, u nedjelju ima kontrolne nalaze i ako će biti sve u redu ići će doma. Trenutno je još u bolnici na odjelu pedijatrije, ali je stvarno bolje”, rekao je ravnatelj Igor Šegović.

Pogledajte video: Liječnici spasili bebu u Čakovcu

Dodao je da je djetetova majka koja je s djevojčicom u bolnici zadovoljna i da više nije uplašena jer vidi da se situacija popravlja.

Na odjelu Pedijatrije čakovečke bolnice trenutno je troje od ukupno 51 hospitaliziranog covid pacijenta.

„Ima pacijenata koji su na respiratoru, a od jučer je preminula jedna osoba, '54 godište s teškom upalom pluća”, rekao je Šegović.

Najmlađi covid pacijent star samo pet tjedana još je uvijek u bolnici u Čakovcu, ali nema nikakvih teških simptoma, osim povišene temperature, rekao je ravnatelj bolnice.

„Kad dijete staro pet tjedana ima temperaturu 38.5 nikad ne znate kako će to biti, tako da ipak čekamo da temperatura padne, da ga možemo mirno pustiti kući”, kazao je Šegović.

Dodao je i kako je trenutno pozitivno petero djelatnika bolnice, ali da to nije zabrinjavajuće

Najčitaniji članci