News

Komentari 122

Liječnici u Čakovcu spasili bebu od 5 mjeseci pozitivnu na covid: 'Umirala je od upale pluća'

Liječnici u Čakovcu spasili bebu od 5 mjeseci pozitivnu na covid: 'Umirala je od upale pluća'

On kaže kako u čakovečkoj bolnici nemaju problema s odbijanjem testiranja među djelatnicima bolnice, te da rade i više nego što mogu...

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović rekao je za N1 kako su liječnici u toj bolnici u subotu oživljavali bebu s teškom upalom pluća pozitivnu na covid.

On kaže kako u čakovečkoj bolnici nemaju problema s odbijanjem testiranja među djelatnicima bolnice, te da rade i više nego što mogu.

“I dalje sve funkcionira”, kaže Šegović.

“Jučer smo imali sastanak s glavnim covid koordinatorom, ne znamo koliko dugo ćemo moći održati tu razinu skrbi”, govori dodajući da ne ovisi sve o bolnici nego i o pridržavanju mjera.

“Od 50 hospitaliziranih, 36 ih nije cijepljeno. Cijepljenje stvarno ima učinka i mi u bolnici to vidimo”, govori.

“Sve je više djece koja boluju od covida, u vrtićima, u školama, jako nas žalosti što ta djeca imaju sve težu kliničku sliku”, kaže Šegović.

“Dijete od 5 mjeseci u proteklom dežurstvu doslovno je umiralo pred nama od upale pluća izazvane covidom. Zahvaljujući dobroj intervenciji, dobrim lijekovima, dijete smo spasili, dijete je sada dobro, ali kad to vidite onda znate da cjepivo i pridržavanje epidemioloških mjera ima smisla i da ne smijemo doći do te razine da nam dijete može umrijeti od covida”, govori te dodaje da bolnica može izdržati još tjedan ili dva, ako se trend rasta broja zaraženih nastavi, piše N1.

 

 

Najčitaniji članci