Obavijesti

News

Komentari 68

Ravnatelj sebi i dvoje radnika spremio u džep 575.000 kuna

Ravnatelj nije imao ugovor da predaje i matematiku, a taj rad 'na crno' isplatio si je kao prekovremeni rad. Izdavao je i veće naloge za prekovremene sate od stvarnih

VIDEO

Za najmanje 575.000 kuna oštetio je državu 51-godišnji ravnatelj jedne splitske škole koji je izdavao naloge za isplatu prekovremenih sati za dvoje djelatnika prikazavši prekovremeni rad većim od stvarnog te ujedno matematiku predavao ''na crno'', objavila je splitsko-dalmatinska policija.

Ravnatelj je tako u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 31. ožujka 2013. djelatnicima pribavio imovinsku korist od 260.000 kuna, a kriminalističkim istraživanjem koje je obavljeno jučer sumnjiči se i da je od 2007. do kraja 2012. istovremeno radio na dva radna mjesta. Osim što je po sklopljenom ugovoru o radu na određeno u školi obnašao dužnost ravnatelja, istovremeno je izvodio i nastavu u nastavnom predmetu matematike u punom radnom vremenu bez da je zasnovao ugovor o radu. Svoj rad na ''crno“ prikazivao je kao prekovremeni rad čime je za sebe pribavio imovinsku korist u iznosu od 315.000 kuna.

Također je propustio obaviti svoju dužnost i djelatniku škole nije isplatio iznos od 160.775 kuna doznačen školi od nadležnog Ministarstva po pravomoćnoj presudi Općinskog suda. Djelatniku je isplatio 30 tisuća kuna, a ostatak nenamjenski potrošio podmirivši dugovanja raznim dobavljačima škole, piše Večernji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati