Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Razbili lanac krijumčara droge i zaplijenili 30 kilograma 'trave'

Akcija je započela nakon što je 3. kolovoza u Zagrebu "pao" 26-godišnjak sa 7,5 kilograma marihuane. U ponedjeljak su u kamionu iz BiH našli još 22,5 kilograma

PUZ
Foto: PUZ
36 komentara

Zagrebačka policija razbila je u ponedjeljak lanac krijumčara marihuane iz BiH te zaplijenila ukupno oko 30 kilograma droge, vrijedne 450.000 kuna. Skupinu krijumčara činilo je devetero muškaraca, hrvatskih državljana, od kojih su petorica uhićena u Zagrebu, a dvojica u BiH. Jedan je još uvijek u bijegu, a jedan 26-godišnjak je od ranije u pritvoru. 

Dvojica (42 i 43), inače s područja srednje Bosne, uhićena su u noći na ponedjeljak kod Busovače, nakon dojave hrvatske policije kolegama u BiH. Nekoliko sati poslije u Zagrebu je "pao" kamion tvrtke Šped iz Viteza u kojem su policajci pronašli 22,5 kilograma marihuane. Sumnja se da je deveteročlana skupina od travnja ove godine iz Bosne u Zagreb u četiri navrata prokrijumčarila najmanje 80 kg marihuane. Trava je bila namijenjena za zagrebačko tržište. 

Dvojica uhićenih u BiH organizirala su krijumčarenje te angažirali 25-godišnjeg vozača koji je marihuanu do Zagreba prevozio u priključnom vozilu kamiona, skrivenu među deklariranim teretom - legurama metala i dijelovima autobusa, koje je trebao prevesti u Poljsku. Kamion je prelazio granicu na prijelazu Stara Gradiška, a imao je plombu carinarnice Banja Luka. Marihuanu je potom u Zagrebu preuzimao 35-godišnji Zagrepčanin. On od ranije nije evidentiran, ali je policija imala saznanja da se bavi švercom droge. Još uvijek se ne zna je li tvrtka iz Viteza, u čijem je vlasništvu kamion, povezana s krijumčarenjem.

Akcija je započela nakon što je 3. kolovoza u Zagrebu "pao" 26-godišnjak sa 7,5 kilograma marihuane. On se trenutno nalazi u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu. Nije utvrđeno porijeklo droge, ali sumnja se da je marihuana do srednje Bosne došla preko Albanije i Crne Gore.

Policija je na izvanrednoj konferenciji za novinare istaknula kako je u Zagrebu u prvih šest mjeseci ove godine zaplijenjeno oko 110 kilograma marihuane.

Možda vas zanima i ovo:
Message