Obavijesti

News

Komentari 127

Razgovarat će o šefu SOA-e: Orešković dolazi kod Kolinde

Razgovarat će o šefu SOA-e: Orešković dolazi kod Kolinde
1

Nagađa se da bi jedna od tema razgovora mogla biti smjena sadašnjeg šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Tihomir Orešković u utorak prijepodne održat će na Pantovčaku u Uredu predsjednice, prvi službeni sastanak od kada je Orešković postao predsjednik Vlade.

Bit će to prvi u nizu od redovitih sastanaka predsjednice države i premijera, a razgovarat će se o aktualnim temama hrvatske politike, kratko je rečeno Hini iz Ureda predsjednice Republike.

Ni iz Ureda predsjednice ni iz Vlade, naime, ne žele govoriti o temama sastanka s kojega će biti poslano priopćenje.

Predsjednica države Grabar-Kitarović u suradnji s Vladom usmjerava rad sigurnosnih službi putem Vijeća za nacionalnu sigurnost, čije odluke, kao i imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih službi, supotpisuje s premijerom. Mediji zato nagađaju kako će jedna od tema biti smjena šefa Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića,  jer predsjednicu Republike nije izvijestio da je bila u kontaktu s osobom koja je pod mjerama praćenja, a tu je informaciju prenio bivšem premijeru Zoranu Milanoviću. 

Također, budući da predsjednica Republika u suradnji Vladom imenuje i razrješuje dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH te vojne zapovjednike, mediji nagađaju da će se sutra na Pantovčaku razgovarati i o kandidatima za načelnika Glavnog stožera OS RH, s obzirom na to da 1. ožujka istječe mandat sadašnjem načelniku, generalu zbora Dragi Lovriću. 

Kao najizglednije kandidate Jutarnji list navodi časnike u činu general pukovnika - zamjenika načelnika Glavnog stožera Dragutina Repinca, zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta Slavka Barića, glavnog inspektora obrane Mirka Šundova te zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Matu Ostovića.

Sutrašnji sastanak je i prvi službeni sastanak predsjednice Grabar-Kitarović s hrvatskim premijerom Oreškovićem od kada je postala hrvatskom predsjednicom, jer s prethodnim premijerom Milanovićem takav sastanak nikad nije održan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku