Obavijesti

News

Komentari 45

Razmaženi playboy Ferrarijem ubio policajca i vukao mu tijelo

Iz zemlje je pobjegao, pretpostavlja se, krajem travnja, samo tri dana prije nego su vlasti izdale nalog za njegovo uhićenje nakon višegodišnjeg odgađanja, jer se nije odazivao na poziv tužitelja

VIDEO

Interpol je izdao međunarodni nalog za uhićenje nasljednika Red Bullova carstva. Tajlandskog plejboja Vorayutha 'Bossa' Yoovidhya (32) terete da je u rujnu 2012. godine u prometnoj nesreći u Bangkoku usmrtio policajca te pobjegao s mjesta nesreće.

Tijelo policajca (47) vukao je nekoliko metara po cesti. Istražitelji su ga navodno našli sljedeći trag ulja do rezidencije u Bangkoku. Platio je jamčevinu 95.000 kuna

Iz zemlje je pobjegao, pretpostavlja se, krajem travnja, samo tri dana prije nego su vlasti izdale nalog za njegovo uhićenje nakon višegodišnjeg odgađanja, jer se nije odazivao na poziv tužitelja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Navodno je jednim od obiteljskih aviona odletio u Singapur i od tada mu se gubi svaki trag.

- Obaviješteni smo da je Interpol izdao crvenu tjeralicu i sada moramo čekati odgovore država članica. Na ovom slučaju radimo koristeći sva sredstva, a crvena tjeralica je jedino što se može učiniti kada postoji mogućnost da se skriva u inozemstvu - priopćio je Krissana Pattanacharoen, glasnogovornik tajlandske policije. Inače, vlasti su mu u svibnju ukinule i tajlandsku putovnicu. 

Vorayuth je inače unuk tajlandskog suosnivača Red Bulla, megapopularnog energetskog pića. Njegov djed, Chaleo Yoovidhya, odrastao je u siromaštvu, bio je, prenosi britanski Daily Mail, sin prodavača pataka. Sjećaju ga se kao skromnog i poniznog čovjeka. Godine 1956. osnovao je tvrtku TC Pharma koja se specijalizirala za uvoz europskih lijekova, no s vremenom je proširio raspon djelatnosti, među ostalim na napitke.

Kad je Vorayuth 1987. navršio godinu dana, Red Bull je doživio međunarodni boom, kao i obiteljsko bogatstvo. Prodaja je rasla, posao se širio, a obiteljsko carstvo se razgranalo - na vlastitu medijsku kompaniju, profesionalni nogometni klub, trkaće automobile i zrakoplove te sponzorstva. Mateschitz posjeduje 49 posto tvrtke, a obitelj Yoocidhya 49 posto, u sklopu kompliciranog ugovora o licenci s TC Pharmom.

Vorayuthov otac Chalerm ima preostalih dva posto udjela u kompaniji i njegovo je bogatstvo procijenjeno na 9,7 milijardi dolara. Sama je obitelj, prema procjenama Forbesa, treća najbogatija u Tajlandu, a u Bangkoku imaju i vinariju te zastupništvo za Ferrari.

Dok se novac slijevao, mlađi članovi obitelji, a među njima i Vorayuth, pretvorili su se u tajlandsku zlatnu mladež, članove tamošnjeg visokog društva koje uživa u luksuzu, putuje, dobro jede i pije te se još bolje zabavlja, piše Jutarnji.

Kraj takvom načinu života za Vorayutha je trebao, kako su očekivali mnogi, završiti 3. rujna 2012. No, nije.

Upravo je tog kobnog dana, tijekom noći, Vorayuth crnim Ferrarijem u središtu Bangkoka naletio na policajca Wicheana Glanpraserta koji je bio u ophodnji motorom

Reuters

Istražitelji su u početku za sve optužili Vorayuthova vozača, no Vorayuth se naposljetku sam predao. Obitelj je platila 15.000 dolara jamčevine te je on izašao iz pritvora, braneći se da nije pobjegao s mjesta nesreće, nego se odvezao kući kako bi rekao ocu što se dogodilo. Nekoliko dana kasnije čak je s majkom došao pokloniti se čovjeku kojem je oduzeo život.

Ti argumenti i prividno kajanje nisu pomogli i teretilo ga se za nekoliko djela - prebrzu vožnju, bijeg s mjesta nesreće i smrt izazvanu neopreznom vožnjom - no protiv njega nikada nije bila podignuta službena optužnica, navodno zato što je uspješno izbjegavao pozive istražitelja. Ili je bio bolestan, prenose mediji, ili je bio na službenom putu.

S druge strane, na društvenim mrežama objavljivao je fotografije svog luksuznog života. U međuvremenu su u zastaru ušle i optužbe prebrzu vožnju i bijeg, ali za ubojstvo vrijedi još 10 godina. I Tajlanđani su se pobunili protiv posebnog tretmana bogatih i nadaju se da će napokon dočekati pravdu.

- Mislim da će se opet izvući, no imamo još deset godina, nisam izgubio svu nadu - rekao je Porn-anan Klanprasert, brat ubijenog policajca.

Njegova obitelj se nagodila s Yoovidhyama nedugo nakon nesreće. Yoovidhye su im pristupili nudeći novac kako bi odustali od građanske tužbe. Obitelj je isprva tražila 240.000 dolara, no na kraju je dobila 100.000 dolara. Odvjetnik bogataša rekao je da je prvi iznos prevelik te da obitelj, unatoč bogatstvu, želi mudro raspolagati novcem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)